+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Кипър -Мерсин- Кападокия – Коня

0
Цена
От1,650лв.
Вашето име*
Имейл*
Съобщение*
* Съгласен съм с Общите условия и Декларацията за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

1678

Защо да изберете нас?

  • Най-добри цени
  • Обслужване 24/7
  • Ръчно подбрани обиколки и дейности
  • Безплатна застраховка за пътуване

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и се радваме да разговаряме с вас.

+ 359 879589057

eleny@mail.bg

Варна –Истанбул - Кипър - Мерсин - Кападокия - Коня - Истанбул
Информация за дестинацията

Самолет  ,  автобус , ферибот ,влак  : 9 дни / 8 нощувки 

 

ДАТИ:   13  септември  – 21 септември  2024

                  

   1 ден :Полет -Варна- Северен  Кипър с прикачване в Истанбул  .Пристигаме  в Кипър .Настаняваме се в хотела  .Вечеря  .Нощувка 

    2 ден: Туристическа програма в  Кипър- южен  . Ще преминем границата  от северен към южен Кипър. Ще разгледаме забележителностите и вечерта ще се върнем в Сееверен Кипър.Вечеря в хотела и нощувка . 

Ден 3
Закуска.Целодневна екскурзия в  турска част на острова (необходим е задграничен паспорт) с лицензиран екскурзовод на български език и посещение на Кирения и Фамагуста. Кирения е бижуто на северен Кипър с красиво малко пристанище и замък притиснат от планината – замъка „Свети Иларион“, който в миналото е бил манастир, наречен така на името на монах, за който се предполага, че е живял в собствена отшелническа килия на това място. По-късно манастирът бил ограден с крепостни стени от византийците. Свободно време за разходка или посещение на замъка. Разглеждане на абатството Белапаис с останките от средновековен манастир, разположен в планинските склонове над Кирения и със спиращи дъха гледки на острова. Фамагуста – красив, прекрасно устроен и уреден град, културно средище с впечатляваща архитектура. Разглеждане на останките на античния Саламис – градът, който е бил основан от ахейците, чиито племена са дошли от Анадола и Гърция и са се интегрирали със сицилианците по време на емиграцията от края на Бронзовата епоха. Посещение на катедралата „Свети Никола“, която е била построена в периода 1298 – 1312г и е една от най-красивите готически сгради в цялото Средиземноморие. В късен след обяд потегляме с ферибот за Мерсин .Пристигаме  и се настаняваме в хотела . Вечеряме в хотела ако има възможност  или извън хотела / включено в цената./Нощувка

4  ден  :Туристическа  обиколка на красивият град Мерсин. Посещение на Kız kdlesı.

                  Свободно време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка

5   ден         Закуска в хотела . Отпьтуване за Кападокия. По пътя ще видим  пещерата 

                     Cennetcehennem -Пещера, образувана от  пропаднала  почва , която е видна  при  отдръпване на подпочвените  води . Продължаваме   към другата забележителност по пътя ни  – Kanlı  divane – античен град от римско време . Следва  пещерата  Astım magarası  – за лечение на астматици . Пристигаме вечерта  в Кападокия  Вечеря. Нощувка .

 6 ден :      Туристическа програма  в  Кападокия, .   „Земя на дивите коне „

Тук са живяли   религиозни дейци, като например: Св. Мъченик Варлаам († 304), Св. Мъченик Лонгин Стотник, присъствал на смърта на Исус, а после проповядвал в Кападокия; Св. Мъченик Евпсихий († 138) и др.

 

Но както е известно, областта е дала на света «тризвездието на великите кападокийци»: Григорий Богослов (330 – 390) ,братята Василий Велики (330 – 379) и Григорий Нисийски (331 – 394). Тук са родени също: великият  първоучител на християнството преп. Теодосий Велики; св. Преподобни Сава и накрая – патриарха на Константинопол (582 – 595) Йоан ІV Постник.

5:30  – полет с балон рано сутринта – за  любителите на  силни преживявания  – около 50 минути  ще се насладите  на изгрева на слънцето и на невероятната гледка  отгоре.

7: 30   Закуска в хотела .

Туристическа програма в Кападокия, по време на която се посещават Пашабааларъ- природен феномен с гигантски  скални комини  и религиозен  християнски център- църквата  на Симон Стоукник , долината Деврент,  град Юргюп – разходка из  града , природният феномен  „Трите Грации”- символите на  Кападокия, градчето Аванос с невероятна гледка към Къзълърмак/ Червената  река/ Градът е известен с  грънчарството  и много живописни  улици – пешеходна обиколка  и свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка .

В хотела ни чака  едно разпускащо  удоволствие  след  уморителния ден – За желаещите  Турска баня  – заплаща се допълнително Вечеря. Нощувка

7 ден : Закуска. Посещение на Гьореме, кьдето са запазени повече от 30 цьркви с оригиналните си стенописи и тук в скалите ясно се виждат издьлбаните ями за  гьльбите кьдето те оставяли своята птича тор, посещение на Зелве която е известна като долина на монасите и кьдето има много цьркви и манастири, изсечени в скалите.

  Фотопауза в Пашабаг или долината на Приказните  или Чудните комини и пьрквата на Иоан Крьстител в Чавушин.

Посещение на грьнчарски ателиета и оникс в Аванос.Вечеря. По желание

посещение на ресторант с фолклорна програма на дервишите и ориенталски танцьорки ( шоу + напитки ).

 Дегустация на кападокийски вина. Вечеря. Нощувка.

 8  ден :            Кападокия-  Коня / 240 км /

Закуска. Потегляме рано   за Коня . Туристическа програма в Коня .  

По пътя-  осещение на  подземният град  Каймаклъ който има   4 нива надолу в Земята. Смята се, че е бил свързан и с останалите подземни градове в района като в него са живяли 5 хил. души. Тунелите са малки, дълги и тесни, с множество стаи, където са  живели местните жители  на  града. Това е най-големият подземен град в района. . За първи път отваря врати за туристи през 1964г. Древното му име е Енегул. Къщите са построени в около 100 тунела, като тунелите са тесни, ниски и под наклон. На четирите етажа отворени за туристите всяко място е организирано около вентилационна шахта

По пътя ще спрем и   ще разгледаме  Кервансарая   SULTANHAN от епохата  на селджуците.

Пристигаме в Коня- Градът на танцуващите  дервиши . Туристическа обиколка на забележителностите на града – посещение на музея на Джелялеттин Руми – Мевляна- /Зеленият музей/– най- великият персийски  поет, най- великият суфи -мистик и философ  и най-четеният  суфи- поет в света.

Мевляна  означава  – „Божествен учител”автор на  „Духовни стихове” / поемата  Месневи/ ,която се счита  като втора по значимост след Корана.Руми  по пътя на Любовта към бога чрез музиката, танца и поезията. Обиколката  продължава с  медресето „Индже минаре“, където в момента се помещава музей, посветен на селджукското наследство, хълма и  джамията на султан Алаеддин Кейкубад,  .Свободно време.Посещение на  СЕМА ЦЕРЕМОНИ / танцуващите дервиши – автентичен само в г. Коня .

 Вечеря. Нощувка

 9   ден-  Коня-    Истанбул – Пътуваме с влак до Истанбул

 В Истанбул ще ни чака автобус за Варна

ПАКЕТНА ЦЕНА В ЛЕВА  НА ЧОВЕК :

 На човек в двойна / тройна стая –  2650 лв

Единично настаняване – 2870 лв

Тези цени са валидни до 1 април   2024 – ранни записвания 

Цените за полета подлежат на потвърждение  след тази дата

 КАПАРО –  1000 лева

  Полети:       Разписанието за самолета и  за влака – по-късно

 Пакетната цена  включва  

 Самолетен  билет  Варна – Истанбул- Кипър

Летищни такси  

Билети за  ферибота  Кипър – Мерсин

Билети  за влака  Коня – Истанбул

8 нощувки  от които  -2 нощувки  със закуски и вечери  в Кипър  и  2 нощувки със закуски и вечери в Мерсин , 3 нощувки  съз закуски и вечери  в Кападокия и  1 нощувка със  закуска и  вечеря  в Коня
Туристическа програма  в Кипър – северен и  южен
Туристическа програма в  Мерсин

Туристическа програма  по пътя Мерсин – Кападокия

Туристическа програма в    Кападокия

Туристическа програма в  Коня

  Пълно екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод
Представител на Туроператора
Пътни такси

Такса гориво / ако има такава /
Медицинска застраховка с покритие 10000 евро (доплащане за лица над 65 години – 10 лв ,над  70 г. – 20 лв)- над 80 години – самостоятелно застраховане 

 Пакетната цена не включва

    Обяди  и разходи от личен характер

Допълнителни мероприятия (по желание):

Входните такси на обектите  за посещения

Полет с балон –
Автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА”  
Традиционна турска вечер – 

Бакшиши за шофьор и екскурзовод

Горивна такса

БОНУС анорамна обиколка на Кападокия; посещение на Долината на гълъбите; посещение на Долината на камилата; посещение на Долината на отшелниците; посещение на винарска изба с дегустация на вина; посещение на грънчарско ателие заминерални сувенири; посещение на фабрика за кожени изделия с възможност за големи отстъпки (посещава се при възможност в зависимост от свободното време);

Общи условия:

  • Минимален брой туристи: 15
  • Срок за уведомление за недостатъчен брой туристи : 20 дни преди датата на тръгване;
  • Всички допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в България

 

Необходими документи:

  • Валиден задграничен паспорт / за Северен Кипър се изисква  задграничен паспорт /
  • Деца под 18 годишна възраст, пътуващи с единия родител, е необходимо да представят нотариално заверено пълномощно за съгласието от непътуващия с групата родител и копие на акта за раждане

 

Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН, No на паспорт и валидност) . .

Плащане: Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 30 дни преди датата на заминаване. В противен случай резервацията се смята за анулирана и се дължи неустойка, както следва:

Програмата   може да претърпи  промени в последователността  на мероприятията  в зависимост от времето  и атмосферните  условия / полета с балони , например/ без да  бъдат ощетявани  туристите .

 

ЕЛЕНИ ТРАВЪЛ има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ,  на ЛЕВ  ИНС застраховане « АД – гр. София, 1700 , бул. „Симеоновско шосе  67 А, ЕИК 121130788,

Застрахователна полица № 03018152/13062010010540/26,05,2024

 

Групата ще се придружава от: Елена Стоева от българска страна   и турски лицензиран  екскурзовод  на  български език 

 

За информация и записване: 0879589057  – Елена Стоева

Сайт : www.eleny.info

 : eleny@mail.bg  / elena_stoeva1218@abv.bg