+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

МАРДИН – ТУРСКИЯТ ЕРУСАЛИМ – Мистика и екзотика

0
Цена
От1,550лв.
Вашето име*
Имейл*
Съобщение*
* Съгласен съм с Общите условия и Декларацията за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

1580

Защо да изберете нас?

 • Най-добри цени
 • Обслужване 24/7
 • Ръчно подбрани обиколки и дейности
 • Безплатна застраховка за пътуване

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и се радваме да разговаряме с вас.

+ 359 879589057

eleny@mail.bg

АВТОРСКА ПРОГРАМА! МАРДИН - ТУРСКИЯТ ЕРУСАЛИМ - Мистика и екзотика

 • Примерни дати : 18 март – 23 март 2022 /полетните часове-допълнително /
 • Примерни дати : 15 ЮНИ - 20 ЮНИ 2022 /полетните часове-допълнително /
Информация за дестинацията

6 дни/5 нощувки със закуски и вечери / 3 в Мардин и 2 в Урфа

 

Самолет от Варна/София  -Мардин –Урфа – Истанбул-Варна / София

Цена  на човек в двойна / тройна стая

До  15,02, 2022 г – доплащане до 01 март

Единична стая

Доплащане  до 01 МАРТ 2022

       790 евро   120 евро

  След тази дата

       910 евро

След тази дата

    120 евро

 

ВАЖНО : Фирмата е специализирана при пътувания в източна Турция и е единствената фирма ,която работи успешно в това направление от 2014 година и се радва на доволни туристи . Ние винаги се стараем да обогатяваме нашите програми и да обръщаме специално внимание на нашите клиенти .Винаги ще ви изненадаме с нещо допълнително, което не сме писали в програмите ни.  

 

 

Работата  никога не свършва, а животът  е твърде кратък за да отложим  във времето  за пореден  път  мечтаната  екскурзия .

Лошата  новина е,че  времето лети. Добрата новина е ,че ти си пилотът

Майкъл  Алтсулър

Правим малки групи  ,в които вниманието  към клиента е водещ приоритет.

На вашето внимание  е едно пътуване  до МАРДИН , ДИАРБАКЪР и УРФА  .Ще имате възможност да  се насладите в продължение  на 6 дни  на  тези  уникални градове  . Град Мардин е изпълнен с исторически монументи. Може да се каже , че целият град представлява най- големият музей на открито в света. Преди известно време старият град Мардин бе обявен за исторически и културен резерват, под защитата на държавата бяха подновени  старите конаци и  забраниха  строежа на нови жилища. Тук пред погледа на посетителите се разкрива значението на камъка за хората, човек вижда как умели ръце оформят камъка и от студения камък започва да блика красота. Мардин е и градът където заедно живеят представителите на различни религиозни общности и секти. Първите следи от заселен живот тук датират още от периода на хурите. В периода на бейство Артуклу градът започва да придобива голямо значение а в периода на управлението на бейство Аккоюнлу преживява златния си период.  Пристигайки тук ще се уверите че действително град Мардин представлява музей на открито. Тук дори е разпространен анекдотът-ако на входовете към града се поставят порти, градът ще стане град-музей.  Градът разположен на върха на хълм се дели на две части, стария град и новия град.Ще видим и неофициалната столица на Кюрдите ,както и Шанлъурфа Родното място на пророка Авраам

Програмата:

1 ден – Среща  на летището  във Варна или София Излитаме  от Истанбул.Кацаме на  летище  Къзъл тепе в Мардин. Трансфер до  хотела . Настаняваме се.  Вечеря. Нощувка.

 

 

 

 

 

2 ден-  Закуска  в хотела .

Потегляме за  ДАРА ,   античен град , получил името си от персийския крал Дариус трети. Тук ще видим гробница от римската епоха, водохранилища, затвори и водните канали. Обяд по пътя .

Връщаме се в Мардин.

Следва посещение на тайнственният и загадъчен християнски  манастир Дейрулзафран.

За нас, християните , Мардин е специален, защото тук живее една от най-древните християнски общности в света, за която почти нищо не знаем. Тези хора наричат себе си сюряни  и твърдят, че са първите християни, защото са приели Христовата вяра още в средата на  I век.  В наши дни потомците им пазят живи своята религия и традиции.  В град Мардин и околностите живеят към 5 хиляди сурияни,  70 на сто от тях са православни. Езикът им е семитски, той е много близък до арамейския и до езика на Исус Христос. Манастирът  „Дейрулзафран“ е основан преди 1 500 години. В миналото това бил мъжки манастир. Тук живеели 25 монаси, но в момента  е обитаван само от трима. Разглеждаме църквата, медицинския факултет, храма на слънцето, кръщелното отделение и гробницата. Ще изпием по едно ароматно кафе  или чай и ще продължим  с християнските храмове в Мардин.

Потегляме към училището Касъмие Медресе, от терасата му се любуваме на изключителната панорама на Месопотамия. От тук преминаваме в стария град и разглеждаме старинните камени улици на Мардин, църквата на 40-сте, Аббарал, старата поща, Улу джами. Шехидие джами .

Свободно време из чаршията .

Вкусна вечеря в хотела.

Нощувка .

3 ден – Закуска на терасата на хотела откъдето се открива  зашеметяваща гледка  към Месопотамия .

Тръгваме към  Мидият –столицата на сурияните -45 км – 40 мин. . и сме на  пазара на изумителните украшения  от  сребро  и филигран .  Разглеждаме   конака,  където е сниман  филма  Съла  и имаме свободно време  за обяд.  Ще разгледаме красивите старинни къщи на града ,които са били използвани във много от турските сериали. Ще посетим и ателиетата , където се изработва известното Телкари сребро. След това  посещаваме манастира Мор Габриел , който и днес служи като център на сурияните. Той се намира на  около час и половина от Мардин и е истинско архитектурно бижу. Основан е през 397 г. от Свети Самуил и Свети Симеон. Но пълен разцвет преживява през 7 век, когато тук пристига Свети Гавраил и се заема лично с управлението на манастира и на населяващите го 1500 монаси и послушници. Те живеели аскетично, отдадени на труд и молитва. А някои прекарвали времето си в тесни килии, като завързвали косите си за тавана , за да не падат на земята и да не заспиват.

 

Връщаме се отново  в Мардин.Свободно  време.

Следва  вкусна вечеря в хотела

Нощувка

4 ден – Закуска в хотела .С багажа  се отправяме се към Диарбакър – античният  град  Амида  ,в чертите на   древна Месопотамия  .Днес е неофициалната столица  на кюрдите. Ще посетим  суриянска  църква, археологическия  музей ,базалтовата крепост на Диарбакър, която датира от римско и византийско време . Построена е по времето на  император Константин II -349 г. Тя е втората по големина и здравина в света след Китайската стена.  Продължаваме към старият мост на река Тигър , от римко време , от черен базалт с 10 свода. Ще обядваме  в  Хасан паша  хан –синът на  Соколлу Мехмет паша .

Свободно време в столицата на  кюрдите .

След обяд потегляме за Урфа .

Вечеря в хотела

Нощувка

 

5 ден – закуска в хотела

Закуска в хотела .Отправяме се за Харан и Гьобекли тепе .

Пристигане в Харaан и разглеждаме  конусовиднити  къщи, развалините на древен храм на почитателите на слънцето и кладенца на Авраам. Харран е древен град в северна Месопотамия, споменат в хетските документи. Според Старият завет ,в една пещера  в Харан  се е родил Авраам ,който повежда  своя народ към обетованата земя.

Отпътуване за Гьобекли тепе и разглеждане на култовото средище отпреди 11.500години. Прашният хълм – Археологически комплекс от неолитната  епоха. Най-древният мегалит в света . Възрастта му е от XII-ІХ хилядолетие до новата ера. Този комплекс е по-стар от Египетските  пирамиди. Открит е в началото на 1960-те години. Гобекли тепе представлява древно култово съоръжение и е най-древната  религиозна постройка.

Отпътуване за Урфа. Библията и Корана  твърдят, че тук са родени Авраам (Ибрахим) и пророците  Йезекия, Йов и Илия. Градът се е казвал Едеса и Мойсей е живял тук като  овчар  7 години преди да се върне в Египет.Тук за пръв път е разрешено на християните да изповядват религията си. Пещерата, в която се смята ,че е роден пророкът Ибрахим (Авраам според християнството), е превърнала  града в едно от най-важните места за поклоничество от Средновековието насам. В центъра на града има парк с изкуствено езеро – Езерото на свещената  риба (Балъклъ гьол). Там  Авраам е бил хвърлен в огъня от Нимрод. Огънят се е превърнал в езеро, а дървата от кладата  – в риба.

Посещение на Археологическия музей на Урфа , където са двете най стари статуи сътворени от човешката ръка преди 12000 години..

За желаещите срещу допълнително заплащане от 15 евро можем да организираме Съра ге джеси / анадолска вечер с музика на живо където ще се потопите в атмосферата на Анадола .Такава вечер се предлага само в Урфа .

Свободно време на чаршията на Урфа.

Вечеря и  нощувка в Урфа             

6 ден –Закуска в хотела. Свободно време  до излитане  на самолета .Последни покупки.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ : по-късно

 

 

В цената са включени:

Самолетен  билет – Варна / София – Истанбул –Мардин  / Урфа    – Истанбул-Варна/ София

Летищни такси

Трансфери от и до летищата

3 нощувки  със закуски и вечери  в  Мардин и 2  в Урфа

Лицензирани  турски екскурзовод на български   език / ,придружаващ групата през  цялото време / и беседи във всички  обекти

Обслужване  на  място  от  турска    лицензирана   транспортна фирма

Безплатна  вода  по време на пътуването

Всички входни такси на  обекти  и музеи

Медицинска  застраховка  с покритие  10 000 евро

 

 

 

В цената  не са  включени :

  

 • Обяди – местна кухня   от всеки район – около  50 лири / един  обяд/
 • Такса гориво , ако има такава
 • Бакшиши
 • градска такса еднократно 10 лв
 • Напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер

 

 Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:10 човека

Максимален брой  -15  човека

 

Условия и срокове за плащане:

Ранни записвания : До  15  януари  2022

Срок за анулация от страна на фирмата организатор  : 20 дни преди пътуването  

Депозит  : 600 лв при заявяване на екскурзията  

 

 

Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 65 г с покритие 10000 евро без доплащане и за лица от 65 г. до 80 г. с покритие 10 000 евро  – доплащане 15 лева

 

 • Туроператорът предлага сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ с COVID-19 покритие до 3 дни от резервиране и заплащане на тур. пакет срещу доплащане, като цената на застраховката варира от 1,5% – 5% от цената на пакетната услуга.Клиентът  сам може да си я направи като избере застраховател с най-атрактивната цена.

 

Условия за записване:

Внасяне на  съответния депозит  при сключване на договор за туристически пакет, в срок от 48 часа. Резервацията се счита за потвърдена след заплащането на депозита и получаване на подписан договор за туристически пакет в пет дневен срок. . Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване след които предплатените суми не се възстановяват . Начин на плащане: банков път  или в офиса на фирмата

Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в случай на :

 • Затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии

 

Важно:

 • Местата в автобуса са по реда на записване /сключване на договор/. .
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт – 2 месеца от датата на пътуването
 • Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители. При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
 •  При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България.
 • При посещение на джамиите в Турция е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони.

 

По време на пътуванията  се  предприемат всички необходими предпазни мерки за запазване здравето на своите клиенти и на персонала си, а именно:

 • Измерване на температурата на персонала и на всички туристи преди отпътуването;
 • Ежедневно измерване на температурата на персонала – водач и шофьори;
 • Персоналът на екскурзията работи задължително с маски и когато е разумно – с ръкавици, а на борда на автобусите носенето на маска е задължително за всички участници в пътуването;
 • Поддържане в наличност на дезинфектант и на маски и ръкавици;
 • Ежедневна дезинфекция на автобуса при автобусни програми;
 • Партньорите ни също спазват всички хигиенни изисквания за запазване здравето на туристите: хотелите дезинфектират основно всички стаи след чек-аут, както и общите помещения – по няколко пъти на ден;
 • Водачите на групи и местните екскурзоводи са специално инструктирани да избягват струпването на хора и да работят в условия на изискване за спазване на дистанция.

 

ЕЛЕНИ  ТРАВЪЛ  притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РКК-01-6275/12,12,2008 г. и е сключил застраховка  Отговорност на Туроператора по смисъла на чл. 97 от ЗТ,  на ЛЕВ  ИНС застраховане « АД – гр. София, 1700 , бул. „Симеоновско шосе  67 А, ЕИК 121130788,

Застрахователна полица № 13062110000475/23,04,2021

 

 

 

Групата ще се придружава от: Елена Стоева от българска страна   и турски лицензиран  екскурзовод  на  български език 

 

За информация и записване: 0879589057  – Елена Стоева

Сайт : www.eleny.info/ email: eleny@mail.bg  / elena_stoeva1218@abv.bg