+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

КАРАДЕНИЗ – Западното Черноморие на ТУРЦИЯ

0
Цена
От1,565лв.
Вашето име*
Имейл*
Съобщение*
* Съгласен съм с Общите условия и Декларацията за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

1111

Защо да изберете нас?

  • Най-добри цени
  • Обслужване 24/7
  • Ръчно подбрани обиколки и дейности
  • Безплатна застраховка за пътуване

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и се радваме да разговаряме с вас.

+ 359 879589057

eleny@mail.bg

Варна - Истанбул – Амасра - Сафранболу – Самсун - Амасия - Чорум – Ескишехир – Бурса - Варна

АВТОРСКИ ПРОГРАМИ! КАРАДЕНИЗ- Западното Черноморие на ТУРЦИЯ

  • 19 август – 26 август 2022 – дневни преходи
Информация за дестинацията

                           8 ДНИ, 7 НОЩУВКИ С АВТОБУС

1 ден: Варна – Истанбул

08.00 – Тръгване от Варна – пред Катедралата ; 11.00 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки  по пътя. Спиране  за обяд.

Около 16.30 – Настаняване в хотел 3 * в Истанбул. Кратък брифинг от фирмата  партньор,среща с  екскурзовода .

За желаещите  – ранна  вечеря в рибен ресторант – 22 евро на човек  /без напитки / 

Нощувка.

Километри за деня: 450 км.

2 ден:  5. 00 ч. Истанбул – Амасра – Сафаранболу  . Редовни почивки  по- пътя . Спиране за обяд

Разглеждане на  Амасра . Черноморската перла на Турция Амасра е малък град, разположен в северната част на азиатска Турция по крайбрежието на Черно море. Населението е само 7000 души. Градчето се състои от две части – континентална и островна. Те са свързани помежду си с каменен мост, построен по времето на Римската империя. Амасра е наречена Перлата на турското Черномория заради извънредно красивата си природа. Градът е заобиколен от високи скалисти планини, покрити с борови гори. През лятото температурата на морската вода е средно 23 градуса, а през зимата въздухът не става по-студен от 1 градус. Самият град е един гигантски музей на открито с паметници от Римската импераия, Византия и Османската империя. Амасра е столицата на Еритрея.

След обяд пътуваме за Сафранболу.

Вечерта  пристигаме в Сафранболу  . Вечеря в хотела. Нощувка.

Километри за деня :  550  км

3  ден  – Сафранболу –  Самсун

Километри за деня : 435  км

Закуска в хотела

 Туристическа програма в Сафранболу  .

Град Сафранболу (Safranbolu)- с най- красивите  къщи , се намира в област Карабюк, Турция, на около 90 км. от Черно море. Той е с древна история и забележителна архитектура, превърнала го в една от най-интересните туристически дестинации в района. Известен е като производител на най-качественият шафран в света, откъдето произхожда и името му.

Сафранболу става известен обаче не с шафрана, а с историческия си център, който през 90-те години на миналия век започва отново да гъмжи от живот, а старите къщи масово започват да се ремонтират, без да се променя видът им, запазил се от периода на 17-19 в. В центъра на Сафранболу преобладават тесните калдъръмени улички, на които са се сгушили белосани къщи с дървени греди. . През този период са изградени едни от най-хубавите къщи, характеризиращи се с типичен османски архитектурен стил. В момента  в града има  25 джамии, 5 хамама, 3 кервансарая, 5 тюрбета , 8 исторически чешми  и 300 запазени  къщи в османски стил .

Една  от забележителностите на  Сафранболу  е Кристалната  тераса / CAM SEIYR/ , която се намира в Каньона  Токатлъ . Построена е  над 80 метра дълбокият каньон , площта е  100 кв. м.  и има капацитет  да издържи – 400 души .

Сафранболу е известен като град-музей на открито, така че си заслужава да се разходите из цялата му стара част. Основните забележителности в града са от далечната 1322 г. Това са Старата джамия, мохамеданското богословско училище и старата баня.

В разходката ни из центъра на Сафранболу задължително ще включим  и посещение на Къщата на управителя. Тя е с много богато минало и наскоро реставрирана с мебелировка от преди 200 години.Ще разгледаме  Слънчевия часовник, множеството  стари мостове .Следват посещения на : Конаците на Шафранболу, Държавния конак , Часовниковата кула, Джамията на  Мехмет паша  . И………. разбира се ще пием  чай от шафран!

След обяд  потегляме за  Самсун

Настаняване в Самсун   . Вечеря в хотела. Нощувка .

Километри за деня : 436 км

4  ден  –  Самсун  – Амасия   

Километри за деня:  км

Закуска в хотела.  

 Туристическа програма в Самсун  – „ЗЕНИЦАТА НА  ЧЕРНОМОРИЕТО „

Самсун с основание може да се нарече родно място на турската република. На 19 май 1919 г. Мустафа Кемал Паша и неговите съмишленици пристигат в града с кораба „Бандърма”. Това се приема за начало на кемалистката революция. Местните жители се гордеят с това събитие. Историческият кораб „Бандърма” днес е превърнат в музей. Слизането на Ататюрк на самсунския бряг е възпроизведено като огромна композиция от бронзови фигури, които изглеждат като истински. Гръцкият хотел, в който навремето е отседнал бащата на турската република, днес е превърнат в музей – „Гази мюзеси”, където се съхраняват оригинални снимки и документи, свързани с раждането на Нова Турция..

Потегляме за  Амасия – «  ГРАДЪТ НА ПРИНЦОВЕТЕ «  .Туристическа програма в Амасия – град известен с прекрасните  си къщи ,вкусните си ябълки и легендата за  Ферхат и Ширин.Името на града идва от кралицата на  амазонките  Амасис. Бил е дом на  много цивилизации от хетите  до наши дни. Много от султаните на Османската  империя са получили образованието си в училищата на града.Тук има старинни имения, джамии ,кервансараи , училища и замъци .

Ще посетим крепостта на Амасия на планината  Харсена, царските каменни гробове – 18 на брой в долината , 5 от тях са изкопани в скалите и са свързани със стълби със замъка Амасия.Ще видим имението  Хазеранлар    с малка художествена  галерия  и етнографски музей,  ще се насладим на красивите  къщи на  Амасия по протежението  на  реката  Йешил Ърмак 

Настаняване в хотела . Вечеря. Нощувка.

Километри за деня : 125 км

5  ден  – Амасия  –  Хатуша  -Чорум    

Километри за деня : 92 км

Чорум, правилното място за тези, които са любители на историята и археологията. Той е разположен в област, която съчетава два географски района на Черно море и Централен Анадол..

Той е  един от основните центрове  на ранната хетската ера.  Hattusas също е в списъка

Чорум днес е прекрасна и модерна област с богати природни, културни и икономически ресурси. Регионът  е известен с най-вкусния печен  нахут. Но най- голям интерес представлява древната столица  на  Хетите ,чиито руини ще посетим.

Хатуша е столицата на древната Хетска империя, съществувала в края на Бронзовата епоха. Намира се близо до днешното селище Боязкале (старо име: Боязкьой), по бреговете на река Къзълърмак (на хетски: Марашантия, в античността известна като Халиш), в централната част на Анадола.

Хатуша е включена в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1986 г

Вечеря. Нощувка

6  ден  –  Чорум    – Ескишехир  

Закуска в хотела .  Пътуваме за Ескишехир   Ескишехир в превод от турски означава „Стария град“. Ескишехир е с население малко над половин милион души. Намира се в Анадола, но противно на очакванията има модерна европейска визия и се е превърнал в едно от любимите места за туризъм в Турция. Това  е столицата  на селджукските  турци  при пристигането  им  в Анадола .

Музеят на восъчните фигури се намира в Стария град на Ескишехир. Любопитното за него е, че фигурите са изработени от кмета на града и негови помощници. Музеят е една от гордостите на местните, а входът е символичен и достъпен за всеки .

Етнографският музей също е сред забележителностите, които трябва да посетите. Освен това има специална изложба на стъклени скулптури за почитателите на изящното изкуство.

Вечеря. Нощувка .

Километри за деня : 482 км

7  ден  –   Ескишехир-   Бурса  

Закуска в хотела. Пътуваме за  Бурса  – известен като  зеленият град.По пътя ще се отбием в селото на  Насреттин ходжа .Пристигаме в Бурса . Разходка из Бурса – първата столица на Османската империя, градът с множество термални извори, разположен  на пътя на коприната,  в подножието на планината Улудаг, където се намира  най-известният зимен спортен център в Турция. Пешеходна обиколка на Бурса – Зелената джамия, Павилиона на Ататюрк, Термалните бани, парка на културата, археологическия музей, гроба на падишах Осман – основателя на Османската империя, Театърът на сенките , сладкарница  Узай и още Вечеря. Нощувка

Километри за деня : 160 км

 8  ден  –   Бурса  – Варна

Километри за деня : 605   км

ЦЕНА – 1565  лв – на човек в двойна стая/240  лв – доплащане за единична стая

Депозит – 500 лв

Доплащане – 20 дни преди пътуването

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Траспорт  с лицензиран автобус

Всички обекти и входните такси са включени в цената, както и екскурзовода

Напитки по време на пътуването

7 нощувки  от които :

 1 нощувка  със закуска  в Истанбул 

 1 нощувка  със закуска и вечеря  в Сафранболу   

 1 нощувка  със закуска и вечеря  в Самсун  

 1 нощувка  със закуска и вечеря  в Амасия

 1 нощувка  със закуска и вечеря  в Чорум    

 1 нощувка  със закуска и вечеря  в Ескишехир  

 1 нощувка  със закуска и вечеря  в Бурса   

Лицензиран  турски екскурзовод на  български език ,придружаващ груата през  цялото време  и беседи във всички  обекти

 Медицинска  застраховка  с покритие  10 000 евро  

Пакетната цена не включва:

 Медицинска застраховка за лица от 65 год. до 70год. -10 лв

Рибна вечер в Истанбул -22 евро

 Обяди – около 50 турски лири;

Напитките по време на хранене

 Разходи от личен характер.

 

Условия за записване:

  • Начин на плащане: банков път или в брой
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15 пълноплащащи туриста;
  • Туроператорът си запазва правото да актуализира цената при брой на участниците по-малък от посочения.
  • Ако те не приемат новото предложение,както и при анулиране на екскурзията,участниците получават обратно цялата заплатена от тях сума!

ВАЖНО: Екскурзията може да се осъществи и при следните условия:

При група от мин. 15 туриста –  ако се наложи  , ако се изисква като условие  може да пътуваме  с   голям автобус  и ще се наложи доплащане  , съобразно  броя на туристите  

 

Сборни пунктове:

Варна:                                                Пред Катедралата

Бургас:                                              Бензиностанция OMV до хотел Мираж

 

Документи за пътуване: Международен паспорт с валидност 2 месеца от датата на връщане

Туроператорски  лиценз : РКК- 01-6275

Групата ще се придружава от: Елена Стоева от българска страна   и лицензиран  турски  екскурзовод  на  български език 

За информация и записване: 0879589057 / 052 632 110 – Елена Стоева