+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

БУРСА – ЗЕЛЕНИЯТ ГРАД- 20,09-24,09,2024

0
Цена
От615лв.
Вашето име*
Имейл*
Съобщение*
* Съгласен съм с Общите условия и Декларацията за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

3060

Защо да изберете нас?

 • Най-добри цени
 • Обслужване 24/7
 • Ръчно подбрани обиколки и дейности
 • Безплатна застраховка за пътуване

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и се радваме да разговаряме с вас.

+ 359 879589057

eleny@mail.bg

  Информация за дестинацията

  4 нощувки на база нощувка със закуска :
  2 нощувки в Бурса
  2 нощувка в Ескишехир

  ДАТИ  НА ПЪТУВАНЕ – 20,09-24,09,2024

  Депозит – 100  лв

   

                                   

   

   

   

  Цена на лице в двойна / тройна  стая

  Цена на лице в единична стая

  Дете -0 -5,99 с двама възрастни

  Дете -6-12г.  с двама възрастни

   ПАКЕТНА ЦЕНА

  615 лв

  775 лв

  270лв

  425 лв

   

   4 нощувки на база нощувка със закуска :

  2  нощувки в Бурса

  2 нощувка  в Ескишехир

  ДЕН 1Тръгване от Добрич  в  3.00 часа . От Варна  в 4.00 часа.,  от Бургас – 6,30 часа. Спирки по пътя . Пресичаме  Босфора .Ще пътуваме  по новият  и много красив  мост  Явуз  Султан Селим , най- дългият комбиниран мост в света  и продължаваме  за  Ескишехир .  

  Пристигаме в  Ескишехир – Турската  Венеция. Първата ни спирка е Музея на восъчните фигури в града. В първия за Турция музей от международната верига музеи на восъчни фигури „Мадам Тюсо“ ще се запознаете със статуите от различните  периоди на живота на Ататюрк, местни и чуждестранни държавни мъже, артисти, журналисти и спортисти. Ще почувствате магията на живите фигури. Фотографирането в музея е разрешено, като на определени места ще ви бъдат преложени и професионални фотографски услуги, приходите от които отиват за образователни стипендии и за издръжка на деца с увреждания. След това започваме разходка по т.нар. Одунпазаръ, който е признат за световно културно-историческо наследство и където ще можем да видим исторически дървени къщи от времето на първите османски заселници. Тук ще посетим намиращите се под къщите, реставрирани работилници и да ще си  закупим сувенири от превърналия се в марка на Ескишехир „люлеташъ“ (минерал магнезит), чиито добив е най-голям именно в този район. Могат да се видят и различни изделия от стъкло, изработени  в специализирани работилници. След това се изкачваме в Парка Шеляле,  известен още  и като Шахин тепе , от което можете да се насладите отвисоко на този малък град и където ще се  почерпим с традиционното за Ескишехир ястие „чибьорек“. Прибираме се в хотела . Нощувка

  ДЕН 2

  След закуска се отправяме  на  свободна разходка към река Порсук, която тече през този многоцветен град. Тези от Вас, които желаят, може да се повозят на гондоли по приличащите на Венеция канали, други – да се насладят на гледката на реката от т.нар. от едно от друго по-хубави местни „Адалар“ („Островите“) кафенета, а трети – да се впуснат по покупки по търговската улица бул. „Докторлар“, оприличавана на небезивестния бул. „Истиклял“ в Истанбул заради трамвайната си линия. Следва   посещение на  завода TÜLOMSAŞ, в чиито двор е изложен все още намиращият се в движение автомобил марка „Деврим“, бежов цвят, –  първият произведен в Турция с изцяло местен капитал автомобил. Оттам ще отидем до парка „Сазова“, който е неразделна част от  Ескишехир, и е любимо място за отдих и разходка на жителите на града. Тук можете да си направите прекрасни снимки на фона на изкуственото езеро.  Ще се насладите  на „Приказния замък“, каютата на капитана от „Пиратския кораб“, а след това и на Зоолoгическата градина и Аквариума, където ще надникнем в тайнствения свят на различни морски обитатели. След посещението на Градския парк, известен и с плажа си, изкуствено създаден в град, който не е на морето, около 17 ч. се завръщаме в хотела в Ескишехир. Свободно време за вечеря в някое от многобройните песторанчета близо до хотела ,предлагащи автентична кухня.  Нощувка  .

   

  ДЕН 3 -След сутрешната закуска в хотела се отправяме към едно от петте села, носещи древни имена, свързани с произхода на турците, с. Джумалъкъзък. Със запазените си от османско време до днес сгради и традиции на живот това село се е превърнало в сцена на много сериали и пълнометражни филми . Разхождаме се по старинните кълдъръмени улички. Наслаждавайки се на приготвеното в домашна обстановка кафе и чай, можем да си напазаруваме приготвени по стари домашни рецепти тархана, сладка, мармалади и макарони. Продължаваме  към Бурса .Настаняваме се в хотела .

   

  До вечерта свободно време за почивка . По желание на групата можем да организиране вечеря в известната улица на кръчмите Арап Шукри където се предлагат вкусно приготвани рибни ястия и други вкусотии/ Срещу допълнително заплащане /.Нощувка .

  ДЕН 4

  Закуска в  хотела . Първа спирка след сутрешната ни закуска е тепето Топхане, където се намират гробниците на двама от османските султани Осман и Орхан Гази. След фотосесия на  прекрасната гледка на Бурса, която се разкрива от този хълм, се отправяме към Улу Джами, една от петте уникални от гледна точка на исляма джамии, построена по заповед на синa на султанМурад I -султан Йълдъръм  Баязит (известен у нас като Баязит Светкавицата). Легендата разказва, че две основни  фигури от традиционния театър на сенките, наречени Карагьоз и Хаджъват са работили при построяването на тази джамия. Обвинени от султана, че строежът на джамията се забавя , те са екзекутирани. Улу Джами привлича вниманието ни с шадравана, амвона и олтара си. Имаме  свободно време в намиращите се в непосредствена близост Капалъ чаршъ и Коза хан. Последната ни спирка са намиращите се в едноименния комплекс  Зелената джамия и Зелената гробница, построени по заповед на Челеби Мехмед, чиито тленни останки също се намират там. Обедното ни меню се състои от известния в цяла Турция с уникалния си вкус Искенедер кебап. ( заплаща се допълнително). След обяда се ще посетим Музея Панорама 1326 Фатих, който е най-големият панорамен музей в света. Заедно с нашия водач ще видим панорамни творби, показващи  процеса Фатах в османската история и завладяването на Бурса през 1326 г. След това се  отправяме към известният   международен център за отдих и зимен туризъм  Улудаг. След разходка и беседа от екскурзовода ни на място се отправяме към хотела за почивка. 

  Цена на обиколката  с включени входни такси и пълно екскурзоводско обслужване  – 20 евро .

  Нощувка

  ДЕН 5

  След закуска потегляме по обратния път към България.Преминаване отново през моста Осман Гази над измитския залив . По пътя се отбиваме в известното курортно градче  РИВА , където е сниман сериала DIRILIS : ERTUGRUL и  KURULUS :  OSMAN  и отново през красивият трети мост над Босфора – Явуз Султан Селим .

  Продължаваме  към България

   

  В цената  са включени :

  Транспорт с луксозен автобус – вода  в автобуса

  2  нощувки със закуски  в Бурса  

  2 нощувка със закуска  в Ескишехир  

  Всички гранични  и пътни такси

  Медицинска застраховка с покритие  5000 евро. За туристи  над 65 години- доплащане -5 лева ,над 70 години –10 лева

  Екскурзоводско обслужване  от местен лицензиран екскурзовод

  Представител от  фирмата  организатор.

   

  В цената не  са включени:

  Обяди и вечери /по желание  могат да се организират вечери /

  Лични разходи

  Такса гориво

  Входни такси на обектите

   

  ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЕКСКУРЗИИ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ

  ПАНОРАМНА  ОБИКОЛКА  НА ОСНОВНИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НА бУРСА С ВКЛЮЧЕНИ ВХОДНИ  ТАКСИ НА ОБЕКТИТЕ И ПЪЛНО ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ – 20 ЕВРО 

   

  Вечеря в  известната  улицата с кръчми с жива музика   Арап Шукри – 25 евро

   

  Небходими документи : Валиден задграничен паспорт  или лична карта

  За деца до 18 години  се изисква нотариална заверена  родителска декларация  от непътуващият  родител  и/ оригинал  и копие

  Визови и санитарни изсквания –  НЯМА

   

  Минимален брой за осъществяване на  екскурзията  -30 души

  Срок за оведомяване  при недостиг  на мин. Брой – 7 дни преди датата  на отпътуване

   

  ЕЛЕНИ ТРАВЪЛ има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ,  на ЛЕВ  ИНС застраховане « АД – гр. София, 1700 , бул. „Симеоновско шосе  67 А, ЕИК 121130788,

  Застрахователна полица № 03018152/13062010010540/26,05,2023

   

  Групата ще се придружава от: Елена Стоева от българска страна   и турски лицензиран  екскурзовод  на  български език 

   

  За информация и записване: 0879589057  – Елена Стоева

  Сайт : www.eleny.info/ email: eleny@mail.bg  / elena_stoeva1218@abv.bg