+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

7-те църкви на Апокалипсиса – 10 октомври -17 октомври 2024

0
Цена
От1,850лв.
Вашето име*
Имейл*
Съобщение*
* Съгласен съм с Общите условия и Декларацията за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

101

Защо да изберете нас?

  • Най-добри цени
  • Обслужване 24/7
  • Ръчно подбрани обиколки и дейности
  • Безплатна застраховка за пътуване

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и се радваме да разговаряме с вас.

+ 359 879589057

eleny@mail.bg

ВАРНА – ЧАНАККАЛЕ – ТРОЯ – БЕРГАМА – –ИЗМИР – ЕФЕС – КЪЩАТА НА ДЕВА МАРИЯ - ПАМУККАЛЕ- ЛИОДИКИЯ - ТИАТИРА - ФИЛАДЕЛФИЯ- САРДЕС -БАЛЪКЕСИР- ЯЛОВА - ИСТАНБУЛ -БЪЛГАРИЯ

СЕДЕМТЕ ЦЪРКВИ НА АПОКАЛИПСИСА

Информация за дестинацията

8 дни / 7 нощувки – дневни преходи

 

                                            ДАТА : 10 октомври – 17 октомври  2024

                           

                                         РАННИ ЗАПИСВАНИЯ  ДО 01,04,2024

 

1-Ден – Отпътуване  от Варна  рано сутринта . Сборен пункт –пред Катедралата. Първа спирка – Бургас .

Пътуваме към Чанаккале . Редовни спирки по пътя . Преминаваме през Дарданелите – тесен пролив в Северозападна Турция между полуостров Галиполи и Мала Азия ,който свързва Егейско и Мраморно море .

Проливът е дълъг 61 км и широк между 1,2 и 6 км. Най големият град е Чанаккале. Названието „Дарданели“ идва от Дардан , древен гръцки град . Известен е от миналото още като  Хелеспонт.

Вечеря и нощувка .

Километри за деня – 520  км

 

2-Ден – Закуска в хотела . Потегляме за Троя .Разглеждане на Троя – античен град , известен с войната  между троянци и ахейци , с Парис и хубавата Елена , с Хектор и Андромаха . Ще видим и Троянския кон .

Продължаваме към древният Пергамон – градът на  Лизимах . Посещаваме  Асклепиона – древен лечебен център ,построен в чест на бога лечител Асклепий. Щ евидим и древният Акропол и останките от някогашната библиотека , втората по големина  след Александрийската .Следва олтара на Зевс, храма на Атина ,храма на Траян , Амфитеатъра , храма на  Дионисий и църквата. Вечеря . Нощувка .

Километри за деня – 211 км / 3 часа и 10 мин

 

3-Ден – Закуска в хотела . Потегляме за Акхисар .Това е древен град известен с името Тиатира или Тиатеира. Архиологическите находки са от 3000 г. преди Христа. Известен търговски център със стратегическо местоположение .

Там се намира и една от седемте църкви на Азия –Тиатерия ,спомената  в Библията. По време на османския период Акхисар е бил важен търговски център. Продължаваме към Измир /Смирна / .Третият по големина град   и второто  по големина пристанище в Турция  с близо 3 500 000 жители. Първото безмитно пристанище ,с богата история ,съществува повече от 3500 години , с най- развитите култури в Анадола. Градът на Омир . Турците превземат града  най- напред  през 1076 г.

Ще разгледаме часовниковата кула с височина 25 метра, един от символите на града  и Агората.

Вечеря .Нощувка .

Километри за деня – 166 км / 1 час и 44 мин.

 

4-Ден – Закуска в хотела . Потегляме  за Кушадасъ ,като по пътя разглеждаме  Ефес, където се намира третата църква . Тук в продължение на хилядолетия са живели различни племена и народи и всеки от тях е оставил част от богатата си култура. Заемал централно място в езическия свят, Ефес е бил пазител на едно от седемте чудеса в античността – прочутият храм на Артемида. Това е най- запазения град на 2000 години. Ефес е известен и с това,че апостол Павел  оставя Тимотей тук , а по-късно  апостол Йоан минава оттук заедно с майката на Исус . През 431 г. император  Теодосий  II  свиква там Третия вселенски събор ,по време на който Мария е провъзгласена за Богородица.

Посещение на Дома на Дева Мария – Папа Йоан  -Павел  II обявил  Дома на Дева Мария за светилище и място за поклонение на християните.  Според корана Дева Мария е майка на един от мюсюлманските  пророци и затова на поклонение тук идват и много мюсюлмани. Посещение и на пещерата на седемте спящи младежи.

Вечеря . Нощувка в Кушадасъ или в Селчук

Километри за деня – 10 км

 

5 – Ден –    Закуска в хотела . Потегляме към Памуккале . По пътя разглеждаме църквата ,разположена в Лаодикия –богат град намиращ се на главния търговски път. Църквата в Лиодикия символизира духовното състояние на Божията църква в края на историята на тази земя .Разглеждаме Памуккале. Името му означава „замък от памук“.Варовитите отлагания от горещите минерални извори  са облекли скалистите тераси с ослепителна белота .Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис . Рзглеждане на археологическия обект и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Километри за деня – 192 км/  2 часа и 45 мин

 

6 – Ден  -Закуска в хотела. Отпътуваме за  Ескишехир . По пътя  разглеждаме Сардес  и Филаделфия . Сардес е бил столица на античната държава Лидия. В Лидия били изсечени първите монети от злато.Сарди е бил един от най- важните и богати градове , столица на прочутия лидийски цар Крез,известен с несметните си богатства ,който се възкачва на престола през 560 г. преди новата ера.

Следва Филаделфия- името му означава „братска любов „ основан през 159 г. преди новата ера  от царя на Пергама  Аталом II в знак на любов към брат си Евмен II .До 133 г. градът е принадлежал към  Римската империя ,а после е станал част от Източната Римска империя. /Византия/.До турското нашествие, градът е носил името Филаделфия Лидийска. Раннохристиянската църква Филаделфия фигурира в откровението на Йоан Богослов като една от седемте църкви на Апокалипсиса .

Пристигаме в Ескишехир. Вечеря. Нощувка.

Километри за деня

Памуккале- Сардес- 140 км

Сардес Алашехир- 49 км

Алашехир – Ескишехир- 302 км.

 

7 –Ден – Туристическа програма в Ескишехир . Ескишехир е един от най- модерните градове на Турция. Градът е известен като Турската Венеция,заради многото канали ,които го прорязват  и възможността да се поразходите из тях с гондола. Това е родното място на  Настрадин Ходжа. Тук ще посетим Етнографския комплекс Одунпазар. Това е в старата част на града с много реставрирани сари къщи. Ще посетим и музея на восъчните фигури .Може да посетим и парка Сазова ,където можете да се насладите на  32 макета – Миниатюрк, зоопарк с повече от 230 обитатели . Продължаваме към Бурса – първата столица на Османската империя . Пристигаме в Бурса . Вечеря. Нощувка.

Километри за деня- 152 км

 

8 –Ден – Закуска в хотела. Туристическа обиколка на Бурса 

Първа спирка след сутрешната ни закуска е тепето Топхане, където се намират гробниците на двама от османските султани Осман и Орхан Гази. След фотосесия на  прекрасната гледка на Бурса, която се разкрива от този хълм, се отправяме към Улу Джами, една от петте уникални от гледна точка на исляма джамии, построена по заповед на синa на султанМурад I -султан Йълдъръм  Баязит (известен у нас като Баязит Светкавицата). Легендата разказва, че две основни  фигури от традиционния театър на сенките, наречени Карагьоз и Хаджъват са работили при построяването на тази джамия. Обвинени от султана, че строежът на джамията се забавя , те са екзекутирани. Улу Джами привлича вниманието ни с шадравана, амвона и олтара си. Имаме  свободно време в намиращите се в непосредствена близост Капалъ чаршъ и Коза хан. Последната ни спирка са намиращите се в едноименния комплекс  Зелената джамия и Зелената гробница, построени по заповед на Челеби Мехмед, чиито тленни останки също се намират там. Обедното ни меню се състои от известния в цяла Турция с уникалния си вкус Искенедер кебап. ( заплаща се допълнително). След обяда се ще посетим Музея Панорама 1326 Фатих, който е най-големият панорамен музей в света. Заедно с нашия водач ще видим панорамни творби, показващи  процеса Фатах в османската история и завладяването на Бурса през 1326 г. При възможност ще посетим Известният зимен курорт Улу Даг

 

Тръгваме за  България като по пътя се отбиваме  в Изник.Този град има богата  антична и средновековна история , но най –значим е приносът му към християнството.Тук се е провел Първият Вселенски събор на който през 325 г. християнството става официална религия.Разглеждаме забележителностите – реставрираната съборна църква  Света София / 4 век/, портите и крепостните стени, античният амфитеатър, зелената  джамия и др.

 

ДАТИ :10,10-17,10,2024

  капаро – 800  лева при записване

Остатъка -30 дни преди тръгване

 

Цена  на човек в двойна стая

Единична стая

      лева

 лева

   1650

  1900

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

7  нощувки  със закуски и вечери   :

1 нощувка в Чанаккале 

1 нощувка в  Бергама

1 нощувка в  Измир

1 нощувка  в Кушадасъ или околностите

1 нощувка в Памуккале

1 нощувка в   Ескишехир

1 нощувка в Бурса

Лицензиран  турски екскурзовод на  български език ,придружаващ груата през  цялото време  и беседи във всички  обекти

Представители  от фирмата

Обслужване  от  българска транспортна  фирма

В цената  не са  включени

Такса гориво

Обяди – местна  кухня   от всеки район – около 120 лири / един  обяд/

Напитките по време на хранене

Входните такси  на обектите за посещения

Минимален брой на участниците – 25 души / при по-малък брой   участници  следва  преизчисление на цената

Резервация без финансов риск :

Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в случай на :

  • Затворени граници с Турция или забрана за провеждане на ескурзии

 ЕЛЕНИ ТРАВЪЛ има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ,  на ЛЕВ  ИНС застраховане « АД – гр. София, 1700 , бул. „Симеоновско шосе  67 А, ЕИК 121130788,

Застрахователна полица № 03018152/13062010010540/26,05,2024

 Групата ще се придружава от: Елена Стоева от българска страна   и турски лицензиран  екскурзовод  на  български език 

 За информация и записване: 0879589057 /