+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+359 8795890 57 eleny@mail.bg

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

МАРДИН – ПОТВЪРДЕНА ТУРСКИЯТ ЕРУСАЛИМ БУТИКОВА ПРОГРАМА

0
Цена
От1,580лв.
Вашето име*
Имейл*
Съобщение*
* Съгласен съм с Общите условия и Декларацията за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

2595

Защо да изберете нас?

  • Най-добри цени
  • Обслужване 24/7
  • Ръчно подбрани обиколки и дейности
  • Безплатна застраховка за пътуване

Имате въпроси?

Не се колебайте да ни се обадите. Ние сме експертен екип и се радваме да разговаряме с вас.

+ 359 879589057

eleny@mail.bg

Маршрут : Мардин – Мидият- Диарбакър- Шанлъурфа- Гьобекли тепе- Харран- манастира Дейрулзафаран - манастира Мор Габриел , Хасанкейф .....и още

МАРДИН - ТУРСКИЯТ ЕРУСАЛИМ - Мистика и екзотика

  • 11 октомври - 16 октомври 2021
Информация за дестинацията

Работата  никога не свършва, а животът  е твърде кратък за да отложим  във времето  за пореден  път  мечтаната  екскурзия .

Лошата  новина е,че  времето лети. Добрата новина е ,че ти си пилотът

Майкъл  Алтсулър

Правим малки групи  ,в които вниманието  към клиента е водещ приоритет.

На вашето внимание  е едно пътуване  до МАРДИН – християнският остров в Анадола- .Ще имате възможност да  се насладите в продължение  на 6 дни  на  този уникален  град . Град Мардин е изпълнен с исторически монументи. Може да се каже , че целият град представлява най- големият музей на открито в света. Преди известно време старият град Мардин бе обявен за исторически и културен резерват, под защитата на държавата бяха подновени  старите конаци и  забраниха  строежа на нови жилища. Тук пред погледа на посетителите се разкрива значението на камъка за хората, човек вижда как умели ръце оформят камъка и от студения камък започва да блика красота. Мардин е и градът където заедно живеят представителите на различни религиозни общности и секти. Първите следи от заселен живот тук датират още от периода на хурите. В периода на бейство Артуклу градът започва да придобива голямо значение а в периода на управлението на бейство Аккоюнлу преживява златния си период.  Пристигайки тук ще се уверите че действително град Мардин представлява музей на открито. Тук дори е разпространен анекдотът-ако на входовете към града се поставят порти, градът ще стане град-музей.  Градът разположен на върха на хълм се дели на две части, стария град и новия град.

Какво да очаквате

В цената са включени:

Самолетен  билет – Истанбул –Мардин  / Урфа    – Истанбул

Летищни такси

Трансфери от летищата 

4 нощувки  със закуски и вечери  в  Мардин и една в Урфа

Лицензирани  турски екскурзовод на български  или на английски език / ,придружаващ групата през  цялото време / и беседи във всички  обекти

Обслужване  на  място  от  турска    лицензирана   транспортна фирма

Безплатна  вода  по време на пътуването

Всички входни такси на  обекти  и музеи

Медицинска  застраховка  с покритие  10 000 евро

 

 

Цена  на човек в двойна стая

Единична стая

       790 eu /1580  лева

 890 eu /1780  лева

 

В цената  не са  включени : 

Обяди – местна  кухня   от всеки район – около  50 лири / един  обяд/

Такса  гориво , ако има такава

 Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:10 човека

Максимален брой  -15  човека

Документи за пътуване: Валиден международен паспорт

Условия и срокове за плащане: 

 

РАННИ  ЗАПИСВАНИЯ  ДО  25 МАЙ 2021

 

500 лв  от пакетната цена ,   при записване  / невъзвращаем депозит /

 

Остатъка    до   01 септември 2021

За лица  навършили  65 години- 20 лв доплащане за медицинска застраховка

Забележка:

Настаняването  в автобуса , с който ще пътуваме в Анадола  ще става по реда на  записване/ платен  депозит /.

Маршрут

Ден първи

Среща  на летището  в Истанбул за тези,които не са от Варна  За тези от Варна  или желаещите да тръгнат от Варна  ще бъде организиран транспорт  от Варна . Излитаме  от Истанбул.Кацаме на  летище  Къзъл тепе в Мардин. Трансфер до  хотела . Настаняваме се.  Вечеря. Нощувка.

Ден втори

2 ден-  Закуска  в хотела .

Потегляме за  ДАРА ,   античен град , получил името си от персийския крал Дариус трети. Тук ще видим гробница от римската епоха, водохранилища, затвори и водните канали. Обяд по пътя .

Връщаме се в Мардин.

Следва посещение на тайнственният и загадъчен християнски  манастир Дейрулзафран.

За нас, християните , Мардин е специален, защото тук живее една от най-древните християнски общности в света, за която почти нищо не знаем. Тези хора наричат себе си сюряни  и твърдят, че са първите християни, защото са приели Христовата вяра още в средата на  I век.  В наши дни потомците им пазят живи своята религия и традиции.  В град Мардин и околностите живеят към 5 хиляди сурияни,  70 на сто от тях са православни. Езикът им е семитски, той е много близък до арамейския и до езика на Исус Христос. Манастирът  „Дейрулзафран“ е основан преди 1 500 години. В миналото това бил мъжки манастир. Тук живеели 25 монаси, но в момента  е обитаван само от трима. Разглеждаме църквата, медицинския факултет, храма на слънцето, кръщелното отделение и гробницата. Ще изпием по едно ароматно кафе  или чай и ще продължим  с християнските храмове в Мардин.

Потегляме към училището Касъмие Медресе, от терасата му се любуваме на изключителната панорама на Месопотамия. От тук преминаваме в стария град и разглеждаме старинните камени улици на Мардин, църквата на 40-сте, Аббарал, старата поща, Улу джами. Шехидие джами .

Свободно време из чаршията .

Вкусна вечеря в хотела.

Нощувка.

Ден трети

Закуска на терасата на хотела откъдето се открива  зашеметяваща гледка  към Месопотамия .

Тръгваме към  Мидият –столицата на сурияните -45 км – 40 мин. . и сме на  пазара на изумителните украшения  от  сребро  и филигран .  Разглеждаме   конака,  където е сниман  филма  Съла  и имаме свободно време  за обяд.  Ще разгледаме красивите старинни къщи на града ,които са били използвани във много от турските сериали. Ще посетим и ателиетата , където се изработва известното Телкари сребро. След това  посещаваме манастира Мор Габриел , който и днес служи като център на сурияните. Той се намира на  около час и половина от Мардин и е истинско архитектурно бижу. Основан е през 397 г. от Свети Самуил и Свети Симеон. Но пълен разцвет преживява през 7 век, когато тук пристига Свети Гавраил и се заема лично с управлението на манастира и на населяващите го 1500 монаси и послушници. Те живеели аскетично, отдадени на труд и молитва. А някои прекарвали времето си в тесни килии, като завързвали косите си за тавана , за да не падат на земята и да не заспиват.Ще посетим и Хасанкейф – залят от водите на язовира   

 

Връщаме се отново  в Мардин.Свободно  време.

Следва  вкусна вечеря в хотела

Нощувка

Ден четвърти

Закуска в хотела .

Отправяме се към Диарбакър – античният  град  Амида  ,в чертите на   древна Месопотамия  .Днес е неофициалната столица  на кюрдите. Ще посетим  суриянска  църква, археологическия  музей ,базалтовата крепост на Диарбакър, която датира от римско и византийско време . Построена е по времето на  император Константин II -349 г. Тя е втората по големина и здравина в света след Китайската стена.  Продължаваме към старият мост на река Тигър , от римко време , от черен базалт с 10 свода. Ще обядваме  в  Хасан паша  хан –синът на  Соколлу Мехмет паша .

Свободно време в столицата на  кюрдите .

След обяд се връщаме в  Мардин.

Вечеря в хотела

Нощувка

Ден пети

Закуска в хотела .С багажа се отправяме за  Урфа.-189 км/2 часа и 30 мин./.По пътя спираме  в Хараан и Гьобекли тепе

Пристигане в Харaан и разглеждаме  конусовиднити  къщи, развалините на древен храм на почитателите на слънцето и кладенца на Авраам. Харран е древен град в северна Месопотамия, споменат в хетските документи. Според Старият завет ,в една пещера  в Харан  се е родил Авраам ,който повежда  своя народ към обетованата земя.

Отпътуване за Гьобекли тепе и разглеждане на култовото средище отпреди 11.500години. Прашният хълм – Археологически комплекс от неолитната  епоха. Най-древният мегалит в света . Възрастта му е от XII-ІХ хилядолетие до новата ера. Този комплекс е по-стар от Египетските  пирамиди. Открит е в началото на 1960-те години. Гобекли тепе представлява древно култово съоръжение и е най-древната  религиозна постройка.

Отпътуване за Урфа. Библията и Корана  твърдят, че тук са родени Авраам (Ибрахим) и пророците  Йезекия, Йов и Илия. Градът се е казвал Едеса и Мойсей е живял тук като  овчар  7 години преди да се върне в Египет.Тук за пръв път е разрешено на християните да изповядват религията си. Пещерата, в която се смята ,че е роден пророкът Ибрахим (Авраам според християнството), е превърнала  града в едно от най-важните места за поклоничество от Средновековието насам. В центъра на града има парк с изкуствено езеро – Езерото на свещената  риба (Балъклъ гьол). Там  Авраам е бил хвърлен в огъня от Нимрод. Огънят се е превърнал в езеро, а дървата от кладата  – в риба.

Посещение на Археологическия музей на Урфа , където са двете най стари статуи сътворени от човешката ръка преди 12000 години..

Свободно време на чаршията на Урфа.

Вечеря и  нощувка в Урфа

Ден шести

Закуска в хотела. Свободно време  до излитане  на самолета .Последни покупки

ЕЛЕНИ  ТРАВЪЛ  притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РКК-01-6275/12,12,2008 г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора Отговорност на Туроператора по смисъла на чл. 97 от ЗТ,  на ЛЕВ  ИНС застраховане « АД – гр. София, 1700 , бул. „Симеоновско шосе  67 А, ЕИК 121130788,

Застрахователна полица № 03018152/13062010010540/26,05,2020