You are here Начало Автобусни СЕВЕРНА АЛБАНИЯ - МАЙ, ЮНИ, СЕПТЕМВРИ
Item image

ЕЛБАСАН – ДУРЪС – ТИРАНА – КРУЯ – БЕРАТ – АПОЛОНИЯ

4 дни / 3 нощувки                                             с тръгване от Варна, Бургас, Пловдив и София

24-27.05.2018 г.;         21-24.06.2018 г.;     0609.09.2018 г.

 1-ви ден: Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ с/у х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Македония за Албания. Почивки по пътя. Фото-пауза в Елбасан – четвъртият по големина град в Албания, известен с отлично запазените средновековни укрепления. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в Дуръс/ Тирана. Нощувка.

 2-ри ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия Дуръс, Круя и Тирана с местен екскурзовод: Разходка из някогашната българска крепост Драч (Дуръс) – останките на крепостната стена, античния амфитеатър, пристанището, венецианската кула, агората и др. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег. Свободно време за разходка по старата чаршия, за разглеждане на останките на крепостта от V век, в която се намират музеят на Скендербег и Етнографският музей, съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи. Отпътуване и пристигане в Тирана – столицата на Албания: площад „Скендербег“ със статуята на националния герой Георги Скендербег, националния исторически музей, операта, двореца на културата, кметството, часовниковата кула, джамията „Етем бей“. Отпътуване и връщане в хотела. Нощувка.

 3-ти ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия до Берат и Аполония с местен екскурзовод: Отпътуване за Берат (българският Белиград). Градът на хилядите прозорци е архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Възможност за разходка из крепостта „Кале“ и посещение на църквата „Света Богородица“, съхранила мощите на учениците на Кирил и Методий – Горазд и Ангеларий и приютила музея на Онуфрий. Свободно време за обяд и разходка из православния квартал Горица и мюсюлманския Мангалем. Отпътуване за древната Аполония – античен гръко-римски пристанищен град, основан през 588 г. пр.н.е. – крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южният ръкав на римския военен път Виа Егнация. Връщане в хотела. Нощувка.

 4-ти ден:  Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Почивки по пътя. Пристигане в София и Пловдив вечерта, в Бургас и Варна около и след полунощ.

 

 

тръгване: от София от Пловдив от Бургас от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая 245.00 лв. 255.00 лв. 270.00 лв. 299.00 лв.
Цена на дете до 12 г. 215.00 лв. 225.00 лв. 240.00 лв. 269.00 лв.

Специална ценова оферта (СЦО): ЗАПИСВАНЕ за дата по желание до 29.12.2017 – 10% ОТСТЪПКА

* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуванесъответно 9/6/3 %

* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %

* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО

 Цената включва:

-> транспорт с лицензиран автобус;

-> пътни и гранични такси, паркинг;

-> 3 нощувки със закуска в хотел 3* в Дуръс/Тирана;

-> водач от агенцията по време на пътуването;

-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

Цената НЕ включва доплащания за:  

-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. –10.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;

-> три вечери на 3-степенно меню, без напитки – 48.00 лв.;

-> единична стая – 75.00 лв.;

-> ползване на двойна седалка от един турист: 130.00 лв.;

-> еднодневна екскурзия до Дуръс, Круя, Тирана с местен екскурзовод – 30.00 лв.;

-> еднодневна екскурзия до Берат и Аполония с местен екскурзовод – 35.00 лв.;

-> разходи за градски транспорт и входни такси.

Допълнителна информация:

* Необходими документи: валиден международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си, или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина.  Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълният комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване;

* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи; Заявени по време на пътуването допълнителни мероприятия и услуги се заплащат в евро и с 10% завишение в случай, че има възможност да бъдат предоставени;

* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

* При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.

* Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

* Застраховка „Отмяна на пътуване“ струва  от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

* Албания: няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

* Парична единица – албански лек – 1 албански лек = 100 киндарки;

* Валутен курс: 1€ =136 ALL; 1 лв. = 69.53 ALL;

* Часово време: България 12:00 ч. Албания 11:00 ч.

* Входни такси (ориентировъчни цени към 17.11.2017 г.):

Тирана: Национален исторически музей 200 ALL, Бункерът 500 ALL;

Дуръс: амфитеатър 400 ALL; Круя: музей на Скендербег 200 ALL; Етнографския музей 400 ALL;

Берат: крепост „Кале“ 200 ALL; музей на Онуфрий 200 ALL; Аполония: 400 ALL.

* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

  Име Дата Описание Цена Капацитет Брой места
  СЕВЕРНА АЛБАНИЯ - МАЙ, ЮНИ И СЕПТЕМВРИ 2018 24.05.2018 - 27.05.2018 245 лв. 30

  Вашата резервация

  Вашите данни
  (*) Задължителни полета
  Вашата резервация беше изпратена успешно
  Моля попълнете всички задължителни полета

  Отзив

  Цена
  Локация
  Екип
  Услуги
  Храна

  Затвори коментари

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *