You are here Начало Самолетни МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ- ОТ ВАРНА -РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
Item image

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

Двете руски столици- Москва и Санкт Петербург

21-28 септември 2018

7 ДНИ / 7 НОЩУВКИ

С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА И ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ БУРГАС

Цена за ранни записвания до 15.07.2018        2350 лв.

Хотели На човек в двойна стая
Москва – Holiday Inn Moscow Lesnaya 4*

http://holiday-inn-lesnaya.moscow-hotels.org/

Санкт Петербург -Гранд хотел Октябърская 4*

http://www.oktober-hotel.spb.ru/

 

2350 лв.

Единична стая – на запитване/ доплащане 550 лв.към пакетната цена/

Дете на допълнително легло- на запитване

Цената е валидна при група мин. 35 души и включва:

 • Самолетен билет Бургас-Москва-Бургас с лет. Такси;
 • Транспорт Варна-Бургас-Варна с автобус;
 • Билет за скоростния влак Сапсан-Москва-Санкт Петербург;
 • 3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 4*-Москва и 4нощувки С.Петербург 4*- по указаните хотели /в двойни стандартни стаи/;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии  с екскурзовод на български език, 2 обяда по програмата в Москва;
 • Транспорт с туристически автобус и обществен транспорт по програмата;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/;

Полетното разписание подлежи на препотвърждение

Цената НЕ включва:

 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв.(с включена такса визов център)-необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат /на светъл фон/;
 • Обяди и вечери;
 • Допълнителни, екскурзии, които не са включени в програма;
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;

Предварителна туристическа програма:

Москва

1 ден

21 септември

Петък

Излитане от летище Бургас с директен полет до Москва.

Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела.

Настаняване и Нощувка.

 

 

Москва

2 ден

22 септември

Събота

 

Закуска на бюфет. В 9.00ч Среща с екскурзовода в хотела.

09:00 – 13:00 – Обзорна екскурзия на Москва (4 часа) –

ще видите Московските булеварди, Московския университет – пример за Сталинската архитектура, Седалището на  Правителството на Руската Федерация, наричано Белия дом, квартала на посолствата-повечето разположени в старинни имения. След Белия дом се намира величественото сдание на Държавната дума, храма на Христос Спасител, Новодевическия манастир.

13:00 – 14:00 – Обяд в местен ресторант.

14.30-16.30- Обзорна екскурзия в Третяковската галерия,създадена от мецената Павел Третяков. Разглеждане на нейната уникална колекция-творби на иконописците XII-XVII век Теофан Грек, Андрей Рубльов и произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др.

Връщане в хотела с екскурзовода /с метрото/.

Свободно време. Нощувка.

Москва

2 ден

23

септември

Събота

 

Закуска на бюфет. В 9.00ч Среща с екскурзовода в хотела, отправяме се към метрото за екскурзията „Червеният площад“.

10 –11.00ч – пешеходна разходка в сърцето на Москва -основната атракция на столицата, под защитата на ЮНЕСКО. Невероятните стени и кули на Московския Кремъл, катедралата Свети Василий, великолепната сграда на ГУМ -един от най-красивите търговски комплекси в Москва.Казанската катедрала – първата църква, напълно възстановена в първоначалния си вид през постсъветския период, както и Мавзолея на Ленин и Сталин – гробницата на великите лидери.

11:00 -12:30 – Екскурзия в Московский Кремъл – сърцето на Русия, където се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, както и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана. Царската камбана може да се нарече най-голямата камбана в света, отлята за Успенския събор в Кремъл.

12:30-14:00 – Обиколка на оръжейната палата – музей- съкровищница, която съдържа уникална колекция от ценни оръжия, тясно свързани с историята на руската държава, събирана в продължение на векове на кралската династия на Русия.

14:30 – 15:30 – Обяд в градското кафене (Кафе Галерия Пасаж, Vetoshny Lane, 9).

16:00 – 17:00 Връщане в хотела с екскурзовода, с метрото.

 

 

Москва-Санкт Петербург

4 ден

24 септември

Понеделник

Закуска на бюфет. В 9.00ч – Среща с екскурзовода в хотела.

Транспорт с автобус до гарата и отпътуване за Санкт Петербург със скоростния  влак „Сапсан“ в 09.40ч.

Пристигане в Санкт Петербург на Московската гара.

Посрещане от местен екскурзовод и обзорна обиколка на Санкт Петербург – Невский проспект, Дворцовият площад, панорама към Василиевския остров, Исакиевският площад, Събора Смолни, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцерът Аврора, Казанския събор, където се намира чудотворната икона на Божията майка.

Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време. Нощувка.

 

5 день

Санкт Петербург

25 септември

Вторник

Закуска на бюфет. В 9.00ч – Среща с екскурзовода в хотела.

Разглеждане на Исакиевския събор най- големият православен храм на Санкт Петербург.Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица.

Посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спас на Крови) – построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна : Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата- от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7,500 кв.м.мозайки -повече от която и да е друга църква в света.

Посещение на Ермитажа –градиозният зимен дворец на всеки Цар и Царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и  са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.

Около 15 часа-връщане в хотела, свободно време. Нощувка.

 

 

 

Санкт Петербург

6 ден

 

26 септ

Сряда

Закуска на бюфет. В 9.00ч – Среща с екскурзовода в хотела. Следва

Обиколка на двореца и парка на Екатерина Велика – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови – Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Тук се намира и легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Дворецът е обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО.

Връщане обратно в хотела 12.30-14.00.

Свободно време. Нощувка.

 

Санкт Петербург

7 ден

четвъртък

 

27 септ

Закуска на бюфет. В 9.00ч – Среща с екскурзовода в хотела.

Екскурзия до Петерхоф – извънградският дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжения от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър. Посещение на Големия дворец  и разглеждане на Нижний парк.

13.30-15.00 Връщане в хотела.

Следобед – свободно време. Нощувка.

Санк Петербург

8 ден

петък

28 септ

 

 

 

Закуска. До 12.00-освобождаване на стаите.

Трансфер за летище и край на програмата.

Директен полет от Санкт Петербург до Бургас.

Кацане в Бургас и трансфер до Варна.

 

Програмата е предварителна и може да бъде променена по дни и часове.

Допълнителни възможности:

Москва

 • Разходка по Москва-река на Флотилия Radisson Royal (2,5 часа)-без екскурзовод- Цена от 1200 рубли  на човек http://new.radisson-cruise.ru

 

 • Фолклорно шоу с вечеря „Удивителната Русия“ – музиално пътешествие по Росия, където всеки район е представен със специфичните си костюми и музикални инструменти.
  Цена ­­­­­­­­­­­­67 Евро на човек.  

 

Санкт Петербург:

Фоклорно шоу в Николаевкия дворец „ Да се почувстваме като руснаци“- 3200 рубли на човек.

 Заб.: За тези допълнителни мероприятия не е предвидено екскурзоводско обслужване. При желание за екскурзовод-има доплащане.

 

Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 35 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт) . Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от цената.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването до 45 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 45 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
 • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
 • Препоръчваме застраховка „Отмяна на пътуване”- за повече информация в офиса на Туроператора.

 

  Име Дата Описание Цена Капацитет Брой места
  МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ 21.09.2018 - 28.09.2018 2350 лв. 35

  Вашата резервация

  Вашите данни
  (*) Задължителни полета
  Вашата резервация беше изпратена успешно
  Моля попълнете всички задължителни полета

  Отзив

  Цена
  Локация
  Екип
  Услуги
  Храна

  Затвори коментари

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *