You are here Начало Самолетни ЙОРДАНИЯ ОТ ВАРНА
1946 лв.
Item image

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОРДАНИЯ
С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

02.11.2013 – 07.11.2018

 Първи ден 02.11.2018

Отпътуване от летище Варна с полет на Turkish Airlines по маршрут Варна – Истанбул – Аман. Посрещане от обслужващата фирма-партньор, трансфер до хотела, настаняване и нощувка.

Втори ден 03.11.2018

Закуска. Отпътуване за Аджлун и замъка на Аджлун – великолепна илюстрация на арабската и ислямска архитектура с чудесна гледка към Йорданската долина. Продължаване към Джераш – на 48 км. северно от Аман, разгърнат в тихата долина край планините Гилеад, се намира грандиозният Джераш – един от най-големите и най-добре запазени римски градове в света извън Италия, датиращ от I век пр.н.е., който неусетно омагьосва всеки посетител с хиподрума, форума, амфитеатъра, танцуващите колони, баните. Свободно време в Джераш за самостоятелен обяд. След обяда – обиколка и разглеждане на модерната и древна столица на Йордания – Аман, с нейната нова и стара част. Един град, изпълнен с контрасти, разположен на повече от 19 хълма, където съвременни сгради в бяло се сливат с многовековни постройки, елегантни бутици допълват колорита на многоцветни базари. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Трети ден 04.11.2018

След закуска отпътуване на юг от Аман за Мадаба – древен град, издигнат върху останките на някогашни римски и византийски сгради, известен най-вече с уникалните си мозайки. Най-известната от тях е картата на древна Палестина, изобразяваща Мъртво море, река Йордан и Йерусалим с безценно упътване към Библията. Продължаваме към планината Небо, от където Мойсей вижда Обетованата земя и умира. Отпътуване за Бетани – мястото, където е живял Св. Йоан Кръстител. Посещение на мястото, където е кръстен Исус Христос. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка на света. Ще имате достатъчно свободно време, за да се насладите на едно от най-удивителните природни чудеса, да усетите благотворното влияние на повече от 35 вида различни минерала и да поплувате в най-соленото от всички океани и морета. Дори можете да четете вестник, докато плувате – нещо, което не сте в състояние да преживеете другаде по света. Обяд на Мъртво море – включен в цената. Отпътуване за град Петра, настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

Четвърти ден 05.11.2018

Ранна закуска. Целодневна екскурзия из феноменалния каменен град Петра, изграден още през III в. пр.Хр. и включен в листата на ЮНЕСКО на световното културно-историческо наследство, а днес и едно от новите седем чудеса на света. В сърцето на южната планинска пустиня, някога дъно на море, ще намерим удивителна розово-оранжева скална магия – преминаване с коне през каньона-вход, в дъното на който се разкрива величествената съкровищница. Разглеждане на амфитеатъра, манастира и базиликата, издълбани в скалите. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Пети ден 06.11.2018

Закуска. Отпътуване и посещение на Малката Петра, намираща се на север от Петра. Тя също представлява древен град на набатейците с вкопани в стените на каньона сгради и като част от големия алхеологически парк на гр. Петра е под закрилата на ЮНЕСКО. Макар и не напълно доказано археолозите считат, че като част от Голямата Петра, Малката Петра е подслонявала търговци по пътя на коприната. В днешни времена в Малката Петра намират убежище коренното население на йорданската пустиня – бедуините. Отпътуване за пустинята Уади Рум – изумително място, недокоснато от човешка ръка. Тук  времето и ветровете са изваяли причудливи скални форми и гигантски каменни стени. Тук е домът на седемте бедуински племена и техните стада от камили и коне. Организирано за туристите е джип сафари за около 4 часа. Посещение на бедуински лагер, където ще имате възможност да изпиете типичното бедуинско кафе, приготвено на пясък. Вечеря под звездите, характерно приготвена в гърнета под земята  и нощувка.

 Шести ден 07.11.2018

Ранно освобождаване на стаите и трансфер до летището в Акаба. Полет на Turkish Airlines по маршрут Акаба–Истанбул-Варна. Кацане на летище Варна около 14.30 ч.

Цена за ранни записвания: 1946 лева

Доплащане за единична стая : 370 лева

 Цената включва:

 • Самолетен билет Варна – Истанбул – Аман и Акаба – Истанбул – Варна;
 • Летищни такси в размер на 166 евро
 • 1 нощувка със закуска в Аман в хотел Sadeen Hotel 4* / http://www.sadeenhotel.com /
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Аман в хотел Sadeen Hotel 4*
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Петра в Alanbat Hotel 3* / https://www.alanbat.com/index.php /
 • 1 нощувка с вечеря в Memories Aicha Luxury Camp / https://www.youtube.com/watch?v=-ftaABQk_K8 /
 • обяд на Мъртво море
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • входни такси за всички обекти от програмата
 • 1 минерална вода 500 мл. на човек на ден
 • групова виза за Йордания
 • обслужване от представител на фирмата
 • бакшиши за екскурзовод и шофьор
 • медицинска застраховка с покритие 10000 евро/с Assistance/;

 Необходими документи:

– задграничен паспорт с валидност минимум 6 м. от датата на връщане

– За деца до 18 г., придружавани от близък  или  само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Цената НЕ включва:

 • разходи от личен характер

Полети:

02NOV18 VAR-IST 15:10   18:45

02NOV18 IST-AMM 21:35  23:55

07NOV18 AQJ-IST 03:45  07:20

07NOV18 IST-VAR 14:25  14:30

 

Забележка: За клиентите от София ще бъдат издадени билети по маршрут София-Истанбул-Аман и Акаба-Истанбул-София.

Условия за записване:

Резервации: Записването за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН, No на паспорт и валидност) .

Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

 Плащане: Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 45 дни преди датата на заминаване.

Неустойки  при отказ от пътуване, както следва:

 • до 61 дни преди датата на отпътуване неустойка не се дължи, а се възстановява цялата предплатена сума
 • от 60 до 45 дни преди датата на отпътуване се удържа неустойка в размера на 30% от пакетната цена на човек
 • от 44 до 31 дни преди датата на отпътуване се удържа неустойка в размер на 50% от пакетната цена на човек
 • от 30 до 16 дни преди датата на пътуване се удържа неустойка в размер на 75 % от стойността на цялото пътуване
 • от 15 дни до датата на пътуване се удържа неустойка в размер на 100 % от стойността на цялото пътуване

 

Рекламации: Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.

 

 

  Име Дата Описание Цена Капацитет Брой места
  ЙОРДАНИЯ ОТ ВАРНА 02.11.2018 - 07.11.2018 1946 лв. 30

  Вашата резервация

  Вашите данни
  (*) Задължителни полета
  Вашата резервация беше изпратена успешно
  Моля попълнете всички задължителни полета

  Отзив

  Цена
  Локация
  Екип
  Услуги
  Храна

  Затвори коментари

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *