You are here Начало Автобусни ИСТАНБУЛ - 29,02-03,03,2020 - С ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО
Item image

 Истанбул-  Малко известни  забележителности   

ДНЕВЕН ПРЕХОД  4 дни  / 3 нощувки     

 дати:    :    29.02  -03.03.2020

 АКЦЕНТИ  ПО ПРОГРАМАТА :

 НОВО: Екскурзия до Азиатския бряг, двореца Бейлярбей , Чамлъджа    + Watergarden show

В цената са включени  входната такса за Бейлярбей, транспорт , екскурзоводско обслужване . За останалите  обекти по програмата  входните такси не са включени и  се заплащат допълнително. 

НОВО  : Пешеходна разходка  из Латинския квартал- Таксим , İstiklal Caddesi,  Тунелът с емблематечното  трамвайче, Кулата Галата   

ПОСЕЩЕНИЕ НА  ЖЕЛЯЗНАТА  ЦЪРКВА / включено в цената/

НОВО : ПОСЕЩЕНИЕ  НА  СКОРО ОТВОРЕНИЯТ СЛЕД РЕМОНТ   ВИЗАНТИЙСКИ ДВОРЕЦ – ТЕКФУР

НОВО: ЦЪРКВАТА  „КАРИЕ“

НОВО :  Пешеходна  разходка из старият еврейски квартал  БАЛАТ

Ново :Цълквата на  първо число

хотели Цена на човек в двойна стая Цена на човек в стая с едно легло Дете 0-6 г. с 2-ма възр. Дете 7-12 с

2-ма възр

Хотел   3+* или 4*  

   295  лв

 

   345  лв

 

    90 лв

210лв
Хотел  3*    275 лв   340  лв     90лв 185 лв

 Цената включва:

Посещение на  новореставрираната    българска църква  „Св. Стефан“

Посещение на МОЛ  FORUM

 Групова медицинска застраховка  с лимит  5000 евро -Асистанс

Лицензиран турски екскурзовод на български език с богата информация за съвременна Турция

Водач от фирмата организатор с интересна беседа относно  съвременна Турция

 В цената не са включени:

 

 • Istanbul Aquarium – за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро
 • Вечеря в рибен ресторант22 евро

 

 • Пешеходна разходка из Латинския квартал- Таксим ,улицата Истиклял , Тунелът с емблематечното  трамвайче, Кулата Галата  

Цена – 15 евро

 

 • Музея на науката и техниката КОС  , Двореца ТЕКФУР + Църквата  Карие  + Разходка из  квартала  БАЛАТ –с включен транспорт, входен билет и екскурзоводско обслужване

Цена : 35 евро / ЗА ЧЕТИРИТЕ  ОБЕКТА /

 

 • Кафенето Пиер Лоти (транспорт,  двупосочен билет за кабинков лифт до кафене „Пиер Лоти”,   – 10 евро.

 

 • Ориенталска вечер на кораба QWEENS – 35 евро/ двупосочен трансфер, вечеря с неограничено количество   алкохолни и безалкохолни напитки, основно ястие  – риба, пилешко или кюфтета +програма /

 

 • Двореца „Долмабахче сарай“– 35 евро (вкл. трансфер, входен билет и екскурзовод);Екскурзия до Азиатския бряг, двореца Бейлярбей – (транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, , пълно екскурзоводско обслужване)+ Чамлъджа   + Water garden show

Цена : 30 евро / включва транспорт , екскурзоводско обслужване/

 

 • ДНЕВЕН КРУИЗ  ПО БОСФОРА   (трансфер, наем на самостоятелен двупалубен кораб, беседа на български език) – 22 евро;
 • Първи ден

 Отпътуване  от Добрич 5,00 ч. , от  Катедралата във Варна 6:00 ч., от Бургас в 08:00 ч. от OMВ до хотел Мираж.

Ще минем през няколко от новите квартали на Истанбул –Бююк чекмедже, Бейлик дюзю , Авджилар , ще видим  моста ,построен от Мимар Синан / техният велик архитект по времето на султан Сюлейман Великолепни /както и лятната  резиденция на Кемал Ататюрк на Мраморно море.

Ще посетим тематичния и  най- големият   Аквариум/ срещу заплащане/. Тези които  не желаят да го посетят  ще се разходят в МОЛА , намиращ се на територията на Аквариума, ще пият по чаша  ароматно кафе или чай на брега на Мраморно море.

Пристигане в Истанбул .. Настаняване в хотела .Свободно време

 20,00 –Вечеря в Рибен ресторант, намиращ се под моста Галата, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог и Босфора.  

Цена: 22 евро на човек – / 5 вида мезета , лаврак или ципура , десерт / Напитките освен водата се заплащат допълнително .

Връщане вхотела. Нощувка.

Втори ден   – Църквата на  първо число + Площад Таксим +Музеят на  науката и техниката «KOC +Квартала Балат  +TEKFUR PALAS +Църквата  Карие + Ориенталска вечер на най- новият и луксозен  кораб  “QWEENS”

 Закуска в хотела на шведска маса   

Църквата на  първо число – отиваме рано тъй като има  много посетители. Ще си вземем ключета, ще ги осветим, ще си пожелаем нещо и след като се сбъдне ще върнем ключето и ще почерпим . Това е много стара църква на Дева Мария ,местотое енергийнои можете да си вземете и  светена вода .

Екскурзии по желание /срещу заплащане / 

 Отпътуване за туристическа пешеходна разходка с екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език до един от най-известните площади Площад Таксим . Изкачване до началото на Истиклял с историческата подземна въжена линия или пеша , най-старата в континентална Европа, открита в далечната 1875 г. Следва разглеждане и посещение на средновековната каменна кула Галата. Разходка в района Пера, известен със старинните си постройки, в които днес се помещават отлични ресторанти и оживени барове.Ще видим основните забележителности  като гръцката църква „света Троица“, колежа Галата сарай ,Цветния пасаж и още… Свободно време или по желание посещение на Музея на Мадам Тюсо/ входната такса е около  33 лева .. Екскурзията приключва на площад Таксим – сърцето на модерния Истанбул.Там се намира и статуята  на  Кемал Ататюрк . Фотопауза .

Цена :15 евро – транспорт , екскурзоводски беседи.

След обяд  / по желание /– посещение на  „Музей на науката и техниката „KOC”, отворил врати през 1994г. Тук ще видите редки експонати, изобразяващи историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог, в сърцето на стария Истанбул. В неговата експозиция е и подводница от 1949 г., взела участие във Втората Световна война. По време на обиколката на музея, можете да се повозите на носталгичното влакче тръгващо символично от гара HASKOY. Ако все още се чудите какво е да си подводничар тогава си запазете час за посещение на подводницата / турът е на английски език/. Виждали сте Златния рог множество пъти, а какво ли ще е да се разходите по неговите води с Kont Ostrorog риболовна лодка, използвана в Черно море, чийто корпус е модифициран, за да се превърне в луксозна лодка за развлечения. За още по – любознателните е втория корпус на музея, където е страната на куклите, астрономията и филмите. От 2016г до 2018 в три поредни години музеят на Рахим Коч

Продължаваме  за двореца ТЕКФУР –Велик пример за византийска архитектура,  (известен още като Дворец на порфирогенността) всъщност е единственият оцелял византийски дворец в Истанбул. Разположен в Айвансарай, се смята, че дворецът е построен в края на 13-ти век по времето на император Михаил VIII Палеолог. След завладяването на Константинопол императорският дворец е бил използван като зоологическа градина, а след това – керамичен цех.

Следва  Църквата музей  Карие – посещението на тази малко известна джамия, превърната в музей, оставя туристите в Истанбул смаяни. Музеят Карие се разполага в помещенията на сградата, която първоначално е било Храмът на Христа Спасителя в Хора („извънградска местност“), затънтено място в западния край на Истанбул, известно още и като манастира Хора.

Сградата е била издигната за първи път през V в., след това много пъти преустройвана. Голяма част от днешното здание и великолепната вътрешна украса са завършени през 1321 г. от Теодор Метохит, велик логотет (първи министър) и водеща фигура на художествения и интелектуален ренесанс, който преобразява късна Византия.

Музеят „Карие“ (Kariye) съхранява изумителни мозайки и стенописи от ХІV в., изобразяващи библейски сцени от Адам до живота на Христос, както и някои от най-важните и големи византийски фрески в света.

Продължаваме  към квартала  Балат

 

Цена – 35 евро / за всичките 4  обекта с екскурзоводско обслужване , транспорт и входни такси/

20.00 – -24.00  часа  . Ориенталска вечер на кораб. Едно прекрасно нощно изживяване с пътуване по Босфора на най- новият  и луксозен  кораб  QWEENS . Вечеря на кораба, програма с фолклорни и ориенталски танци, музика и DJ.

Цена: 35 евро – трансфер  с автобус – двупосочен , круиз по Босфора с двупалубен кораб, вечеря (салата+основно ястие /пиле , риба или кюфтета – по избор /+десерт+хляб+вода),  неограничено количество алкохолни и   безалкохолни напитки

ТРЕТИ  ДЕН –  Двореца Долма  бахче + Дневен круиз по Босфора + Двореца Бейлер бей на азиатския бряг , хълма Чамлъджа   и Watergardеn

Следва  посещение на Двореца Долма бахче , ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени окичени с картините на някои от най-известните творци на 19 век, строен през последните години на Османската империя .

 Цена : 35 евро

 Двореца Бейлер бей +  хълма Чамлъджа,  + Watergarden

Цена – 30 евро 

 Ще преминем по въжения мост Босфора и ще посетим двореца Бейлярбей, който се намира на азиатския бряг на Истанбул на самия бряг на Босфора. Построен през 19 век при султан Абдул Азис, той също като Долмабахче е разположен в неголям и чудесно поддържан парк с прекрасни магнолиеви дръвчета, озеленен и терасиран, с басейни, водоскоци и фонтани

Продължаваме  към  Чамлъджа – най високият хълм на  Истанбул с прекрасна гледка към Истанбул. Пауза за  снимки.

Време е да се отправим към една от най- новите атракции в мегаполиса Water garden или пеещите фонтани. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е „най-големият и най-развит“ шоу басейн в Европа.

Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета.

Връщане в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Кафенето ПИЕР ЛОТИ + Църквата  «Св. Стефан + МОЛ FORUM  + КАРФУР

Закуска в хотела на блок маса

Сутринта тръгваме  с багажа и цялата група. Следва посещение с изкачване с лифт до едно от най-романтичните места в Истанбул .

Продължаваме към  Еюп, където се намира историческото кафене Пиер Лоти. До там ще се изкачим със закрит кабинков лифт. От това мястото на върха се открива зашеметяваща панорама към града. През 19 век тук е събирал вдъхновение голям френски автор, известен с артистичния псевдоним Пиер Лоти. Модерно, но съхранило духа на 19 век, кафенето предлага ароматен чай, турско кафе, игра на табла,наргиле,великолепенизглед.
Възможност за кафе пауза и снимки

ЦЕНА -10 евро – включва транспорт, екскурзоводско обслужване , двупосочен билет за кабинковия лифт/

Продължаваме с цялата група  до църквата  «Св. Стефан» и след като изслушаме  беседата на екскурзовода , се разделяме с Истанбул и потегляме за  МОЛ ФОРУМ .

Там ще имате възможност да напазарите  маркови дрехи и всякакви други артикули от известни турски и европейски дизайнери на добри цени. .

Следва  посещение на  хипермаркет КАРФУР- добре зареден огромен магазин откъдето ще  можете да си купите  ядки  баклави  и други хранителни продукти.

Около 15 часа – тръгваме за България .Пристигаме във Варна  около 23 часа .

Възможна е промяна във входните такси на обектите, които се определят периодично от турското правителство.

 1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.Необходими документи за записване:

Валиден  международен паспорт;

* за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители,задължителносе изисква нотариално заверена декларация(оригинал + 1 фотокопие)

*за всички деца под 18 години – да се носи копие от акта за раждане

Важно :Поради натовареният трафик в Истанбул не винаги е възможно придвижване до съответните обекти с автобус и се налага придвижването да става с трамвай или метро като билетите са за сметка на фирмата .

Забележка: Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.

Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.

 Допълнителните екскурзии се заявяват предварително при записване в България, а се заплащат или в офиса или по време на пътуването. Желателно е да се заплатят в офиса ,за да не се губи време по пътя.

Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години- 10 лева , над 70 години -20 лв

Mинимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 15 човека

Необходими документи : Международен паспорт  .

 Важно: Всеки  клиент е отговорен  за валидността  и изправността на  документите  си, които се изискват  от граничните  служби. При нередности    в тази  връзка , фирмата организатор не поема  отговорност за това   и не възстановява  заплатените  суми  за пътуването.  

 Записване и начин на плащане:

 • Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
 • Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.
 • Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Условия за анулации:

 • до 30 дни преди пътуването – 0%;
 • 30- 15 дни преди пътуването – 50 % от пакетната цена;
 • под 15 дни – 100%

 ЕЛЕНИ  ТРАВЪЛ  притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РКК-01-6275/12,12,2008 г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора Отговорност на Туроператора по чл. 42 ЗТ на 16,12,2019 – застрахователна полица №7500190000387  в  ”Групама Застраховане” ЕАД.

 

 

 

  Име Дата Описание Цена Капацитет Брой места
  ИСТАНБУЛ - 29,02-03,03,2020 29.02.2020 - 03.02.2020 275 лв. 15

  Вашата резервация

  Вашите данни
  (*) Задължителни полета
  Вашата резервация беше изпратена успешно
  Моля попълнете всички задължителни полета

  Отзив

  Цена
  Локация
  Екип
  Услуги
  Храна

  Затвори коментари

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *