You are here Начало Автобусни ПОТВЪРДЕН Истанбул- 24.05-27.05.2018
Item image

Истанбул-  градът на два континента  – автобус от Варна и Бургас –

ДНЕВЕН ПРЕХОД  

Цена –  215  лв /

4 дни  / 3 нощувки  

НОВО: WATER  GARDEN- SHOW-–  Цена: 15 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Новата атракция на Истанбул Water garden е разположена в азиатската част на града и предлага зрелищно лазерно водно шоу, тематични ресторант и множество забавления за малки и големи.
ПОСЕЩЕНИЕ НА  ЖЕЛЯЗНАТА  ЦЪРКВА

НОВО – Латинския квартал на Истанбул – Цена 15 евро- пешеходна обиколка на площад Таксим,Истиклял джаддеси, Кулата Галата, Арабската джамия

 ДАТИ  : 24.05/21.06/19.07/23.08/06.09/21.09/25.10/22.11.2018

Хотели : EPHESUSwww.hotelephesus.com

цена:   215 лева на човек в двойна стая

               250 лв – единично настаняване

           80 лв – дете  0-6 г. с 2 възр. в стая

            140 лв – дете  07-12 г. c 2 възр. в стая

        Цената включва:

 Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език – Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън);

Посещение на МОЛ Vialand;

Посещение на  новоремонтираната    българска църква  „Св. Стефан“

Посещение на търговски магазин КИПА в Лозенград (Къркларели);

Спиране в Къркларели и време за покупки и вечеря с Лозенградските кюфтенца;

Групова медицинска застраховка  с лимит  5000 евро -Асистанс

Лицензиран турски екскурзовод на български език;

Карта на Истанбул;

Водач по време на пътуването

В цената не са включени:

Istanbul Aquariumза възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 18 евро
Посещение на църквата „Света София” (билет, слушалки и екскурзовод) – 25 евро;
Посещение на двореца „Топкапъ”   (входен билет, екскурзовод) – 25 евро;
Двореца „Долмабахче сарай“– 3
5 евро (вкл. трансфер, входен билет и екскурзовод);
Круиз
 по Босфора  (трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, беседа на български език)22 евро;
Небостъргача „Сапфир”  – 25 евро (транспорт, посещение на  небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, екскурзовод);
Екскурзия до Азиатския бряг, двореца Бейлярбей и Принцовите острови – 35 евро (транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, двупосочен билет за ферибот до Принцовите острови, пълно екскурзоводско обслужване);
Вечеря в рибен ресторант
– 22 евро;
Екскурзия
Джамията  Сюлеймание , ”Пиер Лоти  (транспорт, посещение на джамията Сюлеймание, двупосочен билет за кабинков лифт до кафене „Пиер Лоти”,  по пътя се движим по брега на  Златния рог, лицензиран екскурзовод на български език) 10 евро.

Пешеходна разходка  из Латинския квартал- Таксим ,Истиклял Джаддеси Тунелът с емблематечното  трамвайче, Кулата Галата  и Арабската джамия  Цена – 15 евро

За изкачване на кулута Галата – допълнително – 30 лири/ по желание /

НОВО : WATER GARDEN –  Цена: 15 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Новата атракция на Истанбул Water garden е разположена в азиатската част на града и предлага зрелищно лазерно водно шоу, тематични ресторант и множество забавления за малки и големи.
НОВО  : Пешеходна разходка  из Латинския квартал- Таксим , İstiklal Caddesi,  Тунелът с емблематечното  трамвайче, Кулата Галата  и Арабската джамия  

Цена – 15 евро

За изкачване на кулута Галата – допълнително – 30 лири

 Първи ден

Отпътуване  от Катедралата във Варна 6:00 ч., от Бургас в 08:00 ч. от OMВ до хотел Мираж.

Пристигане в Истанбул около 15:30 часа. Настаняване в хотела .Свободно време

ПРОГРАМА ПО ЖЕЛАНИЕ :

17.00- 19.00 – Посещение на Istanbul Aquarium – най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.

Цена: за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 18 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст)

20,30 ч – Вечеря в Рибен ресторант, намиращ се под моста Галата, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог и Босфора.

 Цена: 22 евро на човек – / 5 вида мезета , лаврак или ципура , десерт / Напитките освен водата се заплащат допълнително .

Връщане вхотела. Нощувка.

Втори ден    ПЛОЩАДА „СУЛТАН АХМЕТ“ /БЕЗПЛАТНО/

+ църквата „СВЕТА СОФИЯ ” + двореца „ТОПКАПЪ” + ЙЕРЕБАТАН /Водохранилището/+ двореца «ДОЛМАБАХЧЕ « + Круиз по Босфора

07.00 – 10,00 – Закуска в хотела на шведска маса

08.00 – 09.00 Отпътуване за туристическа пешеходна разходка с екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език до един от най-известните площади – „Султан Ахмет“, където са едни от най-старите паметници в Истанбул. Посещение на Историческия Хиподрум – Разглеждане на Колоната на Константин Велики; Разглеждане на Египетския обелиск; Разглеждане на Змиевидната колона; Разглеждане на Фонтана на Вилхелм II; Синята Джамия;

БЕЗПЛАТНО / БОНУС ПО ПРОГРАМАТА

09.00-10.00- Посещение на църквата „Света София”.

Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език

10.30-12.00 Посещение на двореца „Топкапъ” – старата резиденция на османските султани

Цена: 25 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език

(При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” цената за двете мероприятия е 45

евро) .

Намалението  важи  само  ако   двете  екскурзии се  заявят  и  платят  в офиса предварително.

За туристите, които няма да посетят двата обекта – свободно време за разходка по площада.

12,00-13,00 Посещение на Йеребатан /Водохранилището  / или Цистерна на Базиликата .

Цена: 15 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език

14.00-16.00 Посещение на Двореца Долма бахче , ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени окичени с картините на някои от най-известните творци на 19 век, строен през последните години на Османската империя .

 Цена: 35 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език

16,30 – 18,00 ч Екскурзията продължава с разходката по Босфора ,една  прекрасна възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул., Ще минем под междуконтиненталният мост над Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е с микрофон , чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или кафе.

Цена: 22 евро на човек – екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език

(При комбиниране на круиза по Босфора с Долмабахче цената за двете мероприятия е 55 евро)

Намалението  важи  само  ако   двете  екскурзии се  заявят  и  платят  в офиса  предварително.

 Вечерта  – Пешеходна разходка   из  Латинският квартал на Истанбул

Районът на площад Таксим, Taksim Meydanı, е място за разходки, за хапване, за нощен живот, има много заведения, хотели и магазини от различен тип – от винтидж предмети и музикални инструменти до скъпи бутици за дрехи. Място с младежки дух и младежки желания. Шумно и многолюдно като почти всяко място в Истанбул, но си има собствена атмосфера и по-различен дух.

Самият площ е емблематичен за Турция, тук е Паметникът на Републиката, Cumhuriyet Anıtı – монумент с особено значение в съвременната турска история. Издигнат е през 1928 г. в чест на петата година от обявяването на Турската Република през 1923г.

Булевард Истиклял

Бул Независимост, İstiklal Caddesi, тръгва от площад Таксим. Това със сигурност е една от най-известните улици в Истанбул. Тя е пешеходна, с много магазини и красиви сгради от двете й страни. Единственото превозно средство, което минава по нея, е трамваят на Носталгията – ретро трамвай, който се движи по една линия и прави обиколка и на площада (интересно защо ли отказахме от тази атракция при реконструкцията на бул. Витоша в София?). Често можете да видите развеселени туристи, които се возят, застанали на един крак по стъпалата на трамвая.

Линията на трамвая спира близо до Тунел, Tünelнай-старата метро линия в света, след тази в Лондон. Турската е от 1875, а Лондонската от 1863г. Това метро също си струва да се посети, облепено е с типичните османски плочки по стената.

Кулата Галата, Galata Kulesi, е наричана от Кулата на Кръста, от преселниците и търговските от Геноа, обитавали тези места през средновековието. Това е една от най-забележителните сгради в Истанбул, изградена от камък, а конусовидният и купол се вижда от далече от повечето централни точки в Истанбул и предлага забележителна гледка към Стария Истанбул (там, където се е издигал Константинопол). Районът, в който е разположена, се нарича Каракой, Karaköy, близо до Таксим, и се пада на север от Златния рок.

Постороена е през 1348г., по време на експанзията на Геноа в Константинопол, и е висока 66.90 м, с 9 етажа, за дълго време е била най-високата високата постройка в града.

От 1717г. нататък по време на Османската империя кулата се е използвала като наблюдателница, за да се следи дали някъде не е избухнал пожар. Самата кула също на два пъти става жертва на пожар – през 1794 и 1831 г, след който е реставрирана.

От върха на кулата Галата през 1818 г, френският художник на панорамни пейзажи, Пиер Превост, Pierre Prévost, създава своята „Панорама на Константинопол“.

Друга забележителност, която си струва да видите, когато сте в квартала е Арабската джамия. Тя се намира в неговата периферия, близо до Златния рог,.

Арабската джамия или Arap Camii, е построена през 1325 г. от монасите на Доминиканския Орден, разбира се като католическа катедрала, на мястото на бивша римокатолическа църква от 1233г., посветена на Св. Павел.

Цена  :15 евро

Цена: 30 турски лири на човек – качване до върха с асансьор на кулата Галата

Връщане в хотела  .Нощувка

Трети ден

Екскурзия до Азиатския бряг и Принцовите острови с посещение на двореца Бейлярбей + небостъргача „САПФИР”

07.00 – 10,00 – Закуска в хотела на шведска маса

09.00-11.30 Посещение на небостъргача „САПФИР” (по желание)

Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция– небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.

 Цена: 25 евро на човек (трансфер с автобус, посещение на панорамната площадка на небостъргача с включен виртуален полет над Истанбул)

12.00-19.00 Полудневна екскурзия до двореца Бейлярбяй,  Азиатската част на града и Принцовите острови

Ще преминем по въжения мост Босфора и ще посетим двореца Бейлярбей, който се намира на азиатския бряг на Истанбул на самия бряг на Босфора. Построен през 19 век при султан Абдул Азис, той също като Долмабахче е разположен в неголям и чудесно поддържан парк с прекрасни магнолиеви дръвчета, озеленен и терасиран, с басейни, водоскоци и фонтани

Ще продължим през най-големия квартал Юскюдар (Златния град) с известни исторически забележителности.

Отпътуване обратно с ферибот за Кабаташ на европейския бряг, откъдето с трамвай се придвижваме до хотелите.

Цена: 35 евро – включва трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод

За тези които вече са посещавали двореца Бейлярбей или Принцовите острови могат да си закупят едно от двете мероприятия, като цената е съответно :

 20 евро само за Бейлярбей

и 25 евро само за Принцовите острови

 На връщане  тези които желаят ще   останат  на египетския пазар .

 WATER  GARDEN  –Цена: 15 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Новата атракция на Истанбул Water garden е разположена в азиатската част на града и предлага зрелищно лазерно водно шоу, тематични ресторант и множество забавления за малки и големи.
Връщане в хотела. Нощувка

 Четвърти ден-    Джамията СЮЛЕЙМАНИЕ, кафенето  ПИЕР ЛОТИ+ VIALAND / Дисниленд/ БОНУС/

07.00-08.00 – Закуска в хотела.

08.00 – 10.00 – Отпътуваме към  Джамията на Сюлейман Великолепни – най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул.  .  Продължаваме към кафенето на  Пиер Лоти

 Екскурзията започва с посещение на Джамията на Сюлейман Великолепни – най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул.  Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект.

Продължава се с преминаване покрай квартал, Фенер и Балат, разположени по брега на Златния рог, които крият огромно културно-историческо богатство.

Поглед към Златния рог дава и Изкачването с кабинков лифт до историческото кафене „Пиер Лоти”. Кацнало на висок хълм, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известен френски автор, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило дъха на 19 век  и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе … и този запомнящ се изглед.

ЦЕНА : 10 евро на човек

Връщаме се в хотела  . Качват се всички туристи с багажа и продължаваме към  Виаланд  и Мола. По пътя  разглеждаме  новоремонтираната  българска  желязна  църква «Св. Стефан»

  Оставяме желаещите да посетят МИНИТУРЦИЯ – музея на открито „Турция в миниатюри” и потегляме с останалата група за ВИАЛАНД.

Посещение на „Мини Турция” – в уникалния парк на миниатюрата Ще  разгледате  всички  исторически  и  културни  забележителности,  намиращи  се  в  богатата  в  това  отношение  страна.

Цена: 15 евро на човек – входна такса за всички обекти и трансфер .

След това туристите се присъединяват към групата във Виаланд (от 12.00 до 14,30
За останалата група:
12,00 – 14.30 Vialand – Първият международен увеселителен парк в Истанбул работи на обща площ от 600,000 m2 и е по проект в който до момента са инвестирани около един милиард и половина турски лири.
магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове  ви очакват в шопинг центъра.
ВАЖНО: Желаещите да посетят само шопинг центъра, не е необходимо да заплащат вход за увеселителния парк. 

Цена: включена в екскурзията (входа за Виаленд се заплаща отделно:  ОКОЛО  79 т.л. за възрастен и 69 т.л. за дете)

14.30 – Oтпътуване за Къркларели (Лозенград).
17.30-18.30 Спиране в търговски център КИПА.
18.30-19.30 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки, баклава .

Пристигане във Варна късно вечерта.

Важно :Поради натовареният трафик в Истанбул не винаги е възможно придвижване до съответните обекти с автобус и се налага придвижването да става с трамвай или метро като билетите са за сметка на фирмата .

Забележка: Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.

Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.

Допълнителните екскурзии се заявяват предварително при записване в България, а се заплащат или в офиса или по време на пътуването

Mинимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 30 човека

Начин на плащане: депозит 100 лв при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи : Международен паспорт с валидност  2 месеца .

 Важно: Всеки  клиент е отговорен  за валидността  и изправността на  документите  си, които се изискват  от граничните  служби. При нередности    в тази  връзка , фирмата организатор не поема  отговорност за това   и не възстановява  заплатените  суми  за пътуването.   

ЕЛЕНИ ТРАВЪЛ има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ,  на «Групата Застраховане « ЕАД – гр. София, бул. „Цариградско шосе № 47А , блок 5 , ет. 3, ЕИК 103099889,

 

  Име Дата Описание Цена Капацитет Брой места
  Истанбул- стандартен вариант 24.05.2018 - 27.05.2018 215 лв. 30

  Вашата резервация

  Вашите данни
  (*) Задължителни полета
  Вашата резервация беше изпратена успешно
  Моля попълнете всички задължителни полета

  Отзив

  Цена
  Локация
  Екип
  Услуги
  Храна

  Затвори коментари

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *