You are here Начало Самолетни ДВЕТЕ РУСКИ СТОЛИЦИ И БЕЛИТЕ НОЩИ
Item image

 Величието на Москва и Белите нощи в Санкт Петербург

1016 юни 2019

7 ДНИ / 6 НОЩУВКИ

С ПОЛЕТ ВАРНА-МОСКВА И ВРЪЩАНЕ С ДИРЕКТЕН  ПОЛЕТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ- БУРГАС

Цена за ранни записвания до 31.01.2019 – 2299 лв.

Стандартна цена – 2350 лв.

Хотели На човек в двойна стая
Москва – Holiday Inn Moscow Lesnaya 4*или подобен http://holiday-inn-lesnaya.moscow-hotels.org/

Санкт Петербург -Гранд хотел Октябърская 4*или подобен  http://www.oktober-hotel.spb.ru/

 

2299 лв.

Единична стая – на запитване/ доплащане 500 лв.към пакетната цена/

Дете на допълнително легло- на запитване

Цената е валидна при група мин. 25 души и включва:

 • Самолетен билет Варна-Москва-С.Петербург-Бургас с лет.такси;
 • Транспорт Бургас-Варна с автобус;
 • Билет за скоростния влак Сапсан-Москва-Санкт Петербург;
 • 3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 4*-Москва и 3 нощувки С.Петербург 4*- по указаните хотели /в двойни стандартни стаи/;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии с екскурзовод на български език, 1 обяд по програмата в Москва;
 • Транспорт с туристически автобус и обществен транспорт по програмата;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/;

Полетното разписание подлежи на препотвърждение

 Цената НЕ включва:

 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв.(с включена такса визов център)-необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат /на светъл фон/;
 • Обяди и вечери;
 • Допълнителни, екскурзии, които не са включени в програма;
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;

Предварителна туристическа програма:

Москва

1 ден

10.06

Понеделник

Излитане от летище Варна с директен полет до Москва-12.30

15.00 Пристигане на летище Внуково и посрещане от местен екскурзовод.

Обзорна екскурзия на Москва– по време на обиколката ще се насладите на прекрасната гледка от Воробьовите възвишения, красивите Московски булеварди, Московския университет – пример на Сталинската архитектура, Седалището на  Правителството на Руската Федерация, наричано Белия дом, квартала на посолствата-повечето разположени в старинни имения. След Белия дом се намира величественото сдание на Държавната дума. Трансфер до хотела и настаняване.Нощувка.

Москва

2 ден

11.06

Вторник

Закуска на бюфет. В 9.00ч Среща с екскурзовода в хотела, отправяме се към метрото за екскурзията „Червеният площад“.

10 –11.00ч – пешеходна разходка в сърцето на Москва, под защитата на ЮНЕСКО. Невероятните стени и кули на Московския Кремъл, събора Свети Василий Блажений, великолепната сграда на ГУМ -един от най-красивите търговски комплекси в Москва. Казанската катедрала – първата църква, напълно възстановена в първоначалния си вид през постсъветския период, както и Мавзолея на Ленин и Сталин – гробницата на великите лидери.

11:00 -12:30 – Екскурзия в Московский Кремъл – сърцето на Русия, където се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, както и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана. Царската камбана може да се нарече най-голямата камбана в света, отлята за Успенския събор в Кремъл.

12:30-14:00 – Обиколка на оръжейната палата – музей- съкровищница, която съдържа уникална колекция от ценни оръжия, тясно свързани с историята на руската държава, събирана в продължение на векове на кралската династия на Русия.

16:00 – 17:00 Връщане с екскурзовода с метрото до хотела.

Москва

3 ден

12.06

сряда

Закуска на бюфет. 9.00 Среща с ескурзовода в хотела. Транспортиране с метро до Третяковката галерия, където се намират творбите на иконописците от XII-XVII век- Теофан Грек, Андрей Рубльов, както и произведения на Брюлов, Крамской, Репин Суриков, Левитан, Шишкин, Васнецов, Врубел и Серов.

13.00 Обяд в ресторант „Тарас Булба“, където ще опитате традиционна украинска кухня.

15.00 –Разходка с корабче по Москва река на флотилията на Radisson Royal /около 2,5 часа с екскурзовод/.

17.30 Връщане с екскурзовода с метрото до хотела.

 

Москва-Санкт Петербург

4 ден

13.06

четвъртък

Закуска на бюфет. В 9.00ч – Среща с екскурзовода в хотела.

Транспорт с автобус до гарата и отпътуване за Санкт Петербург със скоростния  влак „Сапсан“ в 09.40ч. Пристигане в Санкт Петербург на Московската гара-около 13.30.

Посрещане от местен екскурзовод и обзорна обиколка на Санкт Петербург – Невский проспект, Дворцовият площад, панорама към Василиевския остров, Исакиевският площад, Разглеждане на Исакиевския събор най- големият православен храм на Санкт Петербург.Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Следва Събора Смолни, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцерът Аврора, Казанския събор, където се намира чудотворната икона на Божията майка.Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време. Нощувка.

 

5 ден

Санкт Петербург

14.06

петък

Закуска на бюфет. В 9.00ч – Среща с екскурзовода в хотела.

Екскурзия до Петерхоф – извънградският дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата  и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че  може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжения от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският  любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър. Посещение на  Големия дворец  и разглеждане на Нижний парк.

13.30-15.00 Връщане в хотела. Следобед – свободно време. Нощувка.

 

 

 

Санкт Петербург

6 ден

15.06

събота

Закуска на бюфет. В 9.00ч – Среща с екскурзовода в хотела. Следва

Обиколка на двореца и парка на Екатерина Велика – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови – Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Тук се намира и легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Дворецът е обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО.

Връщане обратно в хотела 12.30-14.00. Свободно време. Нощувка.

Санкт Петербург

7 ден

16.06

неделя

Закуска на бюфет. В 9.00ч – Среща с екскурзовода в хотела.

Посещение на Ермитажа –градиозният зимен дворец на всеки Цар и Царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и  са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.

Около 14 часа-трансфер за летище. Полет в 18.05 –каца в Бургас 21.30. Трансфер за Варна.

Програмата е предварителна и може да бъде променена по дни и часове.

Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 25 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт) . Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от цената.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването до 45 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 45 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
 • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
 • Платената сума за виза и визова услуга не подлежи на възстановяване след подаване на документите за виза.
 • Препоръчваме застраховка „Отмяна на пътуване”- за повече информация в офиса на Туроператора.

 

  Име Дата Описание Цена Капацитет Брой места
  ДВЕТЕ РУСКИ СТОЛИЦИ И БЕЛИТЕ НОЩИ 10.06.2019 - 16.06.2019 2299 лв. 30

  Вашата резервация

  Вашите данни
  (*) Задължителни полета
  Вашата резервация беше изпратена успешно
  Моля попълнете всички задължителни полета

  Отзив

  Цена
  Локация
  Екип
  Услуги
  Храна

  Затвори коментари

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *