You are here Начало Самолетни ГРУЗИЯ - ОТ ВАРНА - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ - 6 дни /5 нощувки
Item image

22 – 27 септември 2018

6 ДНИ / 5 НОЩУВКИ

Грузия е далечна, романтична и митична страна. Именно тук Язон открива Златното руно, също тук Прометей бива прикован към планината Казбек, след като открадва огъня от боговете, и тук по бреговете на река Терек е живяло безстрашното племе на амазонките. По време на пътуването си из Грузия ще посетим удивителната столица Тбилиси. Из малките улички на старата част на града се крие чудна смесица на култури: църкви, издигащи се до джамии; православни свещеници и евреи живеещи в разбирателство от години. Ще посетите древната столица Мцхета, по стария грузински военен път до Гудаури, разположен под високите върхове на Кавказ. Ще спрем край големия пещерен град Уплисцихе, изсечен направо в скалите от ранните християни. И не на последно място за истинските ценители на доброто вино и храна сме предвидили специална вечеря с програма и дегустация на вино в местна винарна.

Цена за ранни записвания, валидна до изчерпване на местата

 

Хотели

На човек в двойна стая Доплащане за единична стая
 

Хотел кат. 3* Gold star

http://gold-star.tbilisi-hotels.com/en/

или подобен

 

1950 лева

 

230 лева

Цената включва:

 • Самолетен билет за полет Варна– Истанбул – Тбилиси – Истанбул – Варна с лет. Такси;
 • 5 нощувки на база нощувка със закуска в хотел кат. 3* в Тбилиси;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии  с лицензиран екскурзовод на руски или английски език;
 • 1 вечеря в местен ресторант;
 • Дегустация на вина в местна автентична винарна;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата /без музея на Сталин/;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
 • Водач от фирмата организатор при 15 души;

Цената НЕ включва:

 • Обяди и вечери
 • Входове неупоменати в програмата
 • Джипове 4х4 в Казбеги до църквата Гергeти Тринити
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.
 • бакшиши

 

Полети:

22 септември 2018 Варна–Истанбул 03:50 -04:45/ Истанбул–Тбилиси  06:25-09:45

27 септември 2018 Тбилиси-Истанбул 17:20-18:55/ Истанбул –Варна  01:30 -02:30

Времената са местни, възможни са промени в полетните часове.

Предварителна програма:

Първи ден /22.09.2018/Варна – Истанбул- Тбилиси

Отпътуване от  Варна в 03:50, кацане в Истанбул в 04:45 часа. В 06:25 часа полет от Истанбул, кацане в Тбилиси 09:45. Трансфер от летище към хотел, оставяне на багажа, стартиране на

Панорамна обиколка на Тбилиси – Започваме от Стария град, поглед към църквата Метехи от XIII век, Синагогата, катедралата Сиони от VI-VII век, най-старата базилика в Тбилиси Анчискати. Отправяме се към крепостта Нарикала от IV век /с кабинков лифт/, от която се открива невероятна гледка към целия град. Продължаваме към подземните Серни бани от 17ти век-разглеждане отвън. Свободно време за късен обяд, настаняване в хотела.

Вечерта – вечеря в традиционен грузински ресторант с фолклорна програма. Нощувка.

Втори ден /23.09.2018/- Тбилиси – Манастира Жвари – Мцхета – Гори – Уплисцихе –Тбилиси /240 км/

Закуска в хотела. Отпътуване за Мцхета – старата столица на Грузия, важен религиозен център и град-музей – вписан в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Поради многото културни и свещени паметници, градът е наричан също „Вторият Йерусалим“. По пътя ще спрем да посетим манастира „Джвари“, (6-ти век). Този добре познат манастир разположен на вертикална скала над града Мцхета, при сливането на реките Мтквари и Арагви, открива уникалнен живописен пейзаж. След това се отправяме към Катедралата Светисховели (11-ти век), където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Разходка по тесните улички на Мцхета с възможност за пазаруване на сувенири. След това продължаваме към в Гори – родното място на съветския лидер Сталин /по желание срещу допълн.вход от 15лари посещение на музея и личният вагон на Сталин, запазен автентично и до днес/. Пауза – късен обяд. Следобед продължаваме към пещерния град Уплисцихе. Градът съществува още през първото хилядолетие преди Христа – един от първите градове в Грузия изсечен в скалите. Пещерите са били място на езически ритуали, преди Грузия да стане християнска държава. Посетителите могат да се разхождат сред амфитеатрално разположените скали, кралски зали, езически храмове и християнска църква. Отпътуване за Тбилиси.

Свободно време за вечеря и нощувка.

Трети ден /24.09.2018/- Тбилиси – Бодбе – Сигнаги – Велисцихе – Цинандали – Телави – Гомбори Тбилиси /290 км/

Закуска в хотела. Отпътуване към региона Кахети. Само на час път западно от столицата Тбилиси, се произвежда повече от 60% от виното на Грузия. Отглеждат се над 500 сорта грозде, като регионът има традиции датиращи от повече от 8000 години и се смята за родното място на винопроизводството в световен мащаб. Посещение на манастира Бодбе /женски манастир/ посветен на света Нино. Тук се намират мощите на светицата. Тя е живяла през IV в., дошла от Кападокия. Много скоро тя се прочува като лечителка и в името на Исус Христос  успява да помогне дори на грузинската царица. Посещение на укрепения град Сигнаги, наричан още градът на любовта. Запазил типичната си архитектура, предлага отлични гледки към заобикалящите го Кавказки планини.Обяд в местно ресторантче /по желание/. Отправяме се към Велисцихе – ще се насладим на прочутото грузинско гостоприемство с дегустация на местни вина. Могат да се видят старинните начини за производство на вино с преси и квеври за отлежаване. Продължаваме към селцето Цинандали с посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на 19 в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство.Включва посещение на музея  и красивия парк /кратка почивка/. Следва посещение на гр.Телави – столицата на Кахетинска област. В центъра на Телави се издигат замъкът на Ираклий II и неговият паметник. Самият замък има правилна форма и кули, а в него се намира домът, в който е роден и израсъл Ираклий. Къщата е малка, едноетажна и квадратна в план. Сградата е реконструирана и днес в нея е организиран музей. Фото – пауза;при желание –посещение на местния пазар, отрупан с пресни плодове и зеленчуци, месо и риба. Привечер завръщане в Тбилиси през живописния проход Гомбори (1 700 м.). Време за вечеря и нощувка.

Четвърти ден /25.09.2018/ – свободен ден за разходки в тбилиси. който желае може да посети серните бани /една стая  стартира от 40,-лари за час; капацитет от 2 до 5 души/. интересен е модерният стъклен мост – с градския парк; улицата руставели с площада на европа.

Пети ден /26.09.2018/- Казбеги – Ананури – Църквата Гергети Тринити – Тбилиси (320 км.)

Закуска в хотела. Рано сутринта отпътуване за Казбеги. Минаване през района на Голям Кавказ. Пътят предоставя незабравими гледки към величествените върхове на планината, фото стоп на живописното езеро Жинвали. Продължаваме към  крепостта Ананури – под защитата на (UNESCO), разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Кратка почивка. По пътя ще прекосим Cross Pass (2 395 метра) и покрай река Терги, която ни води до Казбег – главният град в този район. Оттам отпътуване /с джипове 4Х4 към прочутата църква Св. Троица, разположена на хълм от 2170 м. или по – известна като Гергети на името на близкостоящото селище. Издигната през XIV в. макар и имаща огромна култрно – историческа стойност, църквата се загубва на фона на могъщия връх Казбег  (5047 м.) /вижда се само при много ясно време/. Връщане в града Казбеги – пауза за късен обяд и връщане в Тбилиси. Време за прощална вечеря в типичен местен ресторант /по желание, срещу допълн.заплащане, около 40,-лари/ и  нощувка.

 Шести ден/27.09.2018/

Закуска в хотела. Свободно време за последни покупки из града. Освобождаване на хотела по обяд. Около 15.00 часа трансфер към летището за полет в 17:20 за Истанбул. Полет от Истанбул за Варна в 01.20ч /на 28.09 в 02.20ч кацане на Летище Варна/.

Заб.: Програмата е предварителна и са възможни промени в реда на провеждането й.

Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт (валиден мин.6месеца от датата на завършване на пътуването), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт).

Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на  50% от цената.

 

  Име Дата Описание Цена Капацитет Брой места
  Грузия от варна 22.09.2018 - 27.09.2018 1950 лв. 30

  Вашата резервация

  Вашите данни
  (*) Задължителни полета
  Вашата резервация беше изпратена успешно
  Моля попълнете всички задължителни полета

  Отзив

  Цена
  Локация
  Екип
  Услуги
  Храна

  Затвори коментари

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *